Komentara: 0
Pregleda: 1616

Besplatne pripreme za polaganje prijemnog ispita u Muzičkoj školi

03.02.2022. u 13:35h
Izvor: Subotica.com
Muzička škola organizuje besplatne pripreme za polaganje prijemnog ispita za upis u srednju školu. Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 25. februara.
Besplatne pripreme za polaganje prijemnog ispita u Muzičkoj školi

Prijave se mogu podneti putem mejla muzickasu@gmail.com ili na broj telefona 024/525-672. 

- Besplatne pripreme će biti iz dva predmeta- solfeđo i teorija muzike i to na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku. Časovi će se održavati uvek subotom. Prvi termin je već 26. februara, drugi 19. marta, a treći 9. aprila - najavljuje Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole.

Besplatne pripreme za polaganje prijemnog ispita u Muzičkoj školi

I ove godine očekuje se upis učenika u srednju školu na tri smera, odnosno muzički saradnik-teoretičar, muzički izvođač klasične i muzički izvođač džez muzike. Na sva tri smera upisivaće se po osam đaka na srpskom i mađarskom jeziku.

- Pravo upisa imaju đaci koji su završili osnovnu muzičku školu. Takođe, srednju školu mogu upisati i oni koji nisu završili osnovnu muzičku ili su je završili samo delimično, ali oni su u obavezi da pre prijemnog ispita polažu i diferencijalni ispit na kom moraju da pokažu znanje kao da su zavšili nižu muzičku - kaže Nikolić. 

Besplatne pripreme za polaganje prijemnog ispita u Muzičkoj školiPrijemni ispit za upis u srednju školu biće održan već u maju, a prijave će početi u drugoj polovini aprila.

- Prijemni ispit za muzičke saradnike- teoretičare sadrži ispite iz solfeđa i teorije muzike, dok izvođači klasične i džez muzike polažu solfeđo i glavni instrument, donosno pevanje - zaključuju iz Muzičke škole. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1616
Povezane teme

prijemni ispit

muzička škola

srednja škola

dragana nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.