Komentara: 1
Pregleda: 1194

Besplatni pregledi sutra u Bajnatu

28.10.2021. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se u petak, 29. oktobra, u prostorijama Mesne zajednice Bajnat od 16 do 18 časova, kada će građani moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatni pregledi sutra u Bajnatu

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani građani će sutra moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI). Merenja će se raditi na vagi koja pored BMI određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela.

Svi pušači moći će da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i da dobiju savet za prestanak pušenja. Kako je oktobar mesec posvećen prevenciji raka dojke, planiran je i klinički pregled dojki kod svih žena. Lekari će deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja, kao i savete o samopregledu dojki, važnosti sistematskih pregleda i skrining pregleda dojki.

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već jedanaestu godinu u nizu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1194
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

besplatni pregled

kontrola zdravlja

selu u pohode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.