Komentara: 0
Pregleda: 3693

Besplatni preventivni pregledi i u Opštoj bolnici, organizovano više pretraga za decu i odrasle

07.09.2024. u 14:20h
Izvor: Subotica.com
Usled velikog interesovanja građana u nedelju se nastavlja akcija besplatnih preventivnih pregleda, koja se sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije. U našem gradu preglede će pružati zdravstvene ustanove Dom zdravlja i Opšta bolnica.
Besplatni preventivni pregledi i u Opštoj bolnici, organizovano više pretraga za decu i odrasle

U nedelju, 8. septembra, u periodu od 8 do 17 časova, Opšta bolnica  Subotica na internističkom delu polikliničke službe, organizovaće pregled svih građana, i onih bez zdravstvenog osiguranja. Tom prilikom, svi građani biće u prilici da besplatno obave na internističkom delu poliklinike subotičke bolnice:

- fizikalni pregled, EKG, merenje krvnog pritiska

- auskultacija pluća od strane pulmologa/interniste tako da, ako postoji suspektan nalaz, osoba se onda upućuje za RTG pluća

- ultrazvuk abdomena

- KKS, ŠUK, tumor markeri CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Posebno pozivamo roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece.

Pored toga, i ove nedelje, zbog velikog interesovanja roditelja, biće organizovani i pedijatrijski pregled dece po sistemima ( ukoliko roditelji žele, može im se uraditi i KKS, urin), i ukoliko ima potrebe, upućuju se na dopunske preglede.

Roditelji sa decom treba da se jave u Službu za pedijatriju, pedijatrijska ambulantu na 8. spratu Opšte bolnice Subotica u gore naznačenom periodu.

Svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

U ovu akciju uključen je i Dom zdravlja sa svojim kapacitetima. Više o ovome u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 21 čas i 48 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 3693

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

zdravstveni pregledi

besplatan pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

opšta bolnica subotica

besplatna kontrola zdravlja

preventivni pregledi

besplatni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.