Komentara: 14
Pregleda: 5157

Besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici u nedelju

23.02.2018. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Peta akcija besplatnih preventivnih pregleda održaće se u nedelju, 25. februara, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da, između ostalog, urade oftalmološki pregled, kardiološki fizikalni pregled, kao i merenje tumor markera jajnika i prostate.
Besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici u nedelju

Sugrađani koji su zainteresovani za kardiološki fizikalni pregled, EKG i merenje krvnog pritiska, potrebno je da se u nedelju jave u internističku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede. Za oftalmološki pregled, potrebno je da se jave u oftalmološku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Sugrađani će takođe biti u prilici da izmere nivo šećera u krvi, tumor markera jajnika (CA 125) i prostate (PSA), te oni koji žele da obave ovu analizu, treba da se jave u prostorije bolničke laboratorije (poliklinički deo bolnice).

- Građani koji žele da provere nivo šećera u krvi, ne bi trebalo da unose hranu posle 20 časova prethodne večeri. Na pregled mogu da se jave i oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali je potrebno poneti sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju - napominju iz Opšte bolnice Subotica.

Besplatne preventivne preglede, pokrenulo je Ministarstvo zdravlja u cilju dijagnostike i promocije prevencije prvenstveno hroničnih bolesti, koje najviše opterećuju naše stanovništvo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 5157
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.