Komentara: 8
Pregleda: 8365

Besplatni preventivni pregledi za vikend i u bolnici

06.08.2021. u 15:00h > 16:07
Izvor: Subotica.com
Opšta bolnica Subotica organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda u subotu i nedelju, 7. i 8. avgusta, kada će u periodu od 8 do 14 časova zainteresovani građani moći da urade niz pregleda u specijalističkim ambulantama, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje.
Besplatni preventivni pregledi za vikend i u bolnici

Zainteresovani građani će moći će urade internistički pregled sa EKG-om u Internističkoj ambulanti, hirurški pregled u Ambulanti za opštu hirurgiju, ginekološki pregled u Ginekološko-akušerskoj ambulanti, preventivni ORL pregled u Ambulanti za ORL, kao i preglede u Oftalmološkoj ambulanti, Pedijatrijskoj ambulanti, Neurološkoj ambulanti, Pulmološkoj ambulanti, Psihijatrijskoj ambulanti, Ortopedskoj ambulanti, Ambulanti za dermatološko-venerološke bolesti, Urološkoj ambulanti i Ambulanti za mentalno zdravlje, dok će pregled u Ambulanti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju moći da urade samo u subotu.

Građanima će na raspolaganju biti i laboratorijska dijagnostika (kompletna krvna slika i merenje šećera u krvi), kao i radiološki pregled, uz prethodno postavljenu indikaciju od lekara, nakon pregleda u specijalističkoj ambulanti (ultrazvuk abdomena i RTG pluća i srca).

Iz Opšte bolnice Subotica mole građane koji imaju zdravstveno osiguranje da na pregled sa sobom ponesu zdravstvenu legitimaciju i ličnu kartu, a one koji nisu zdravstveno osigurani, da radi indentifikacije ponesu ličnu kartu ili pasoš, uz napomenu da je obavezno pridržavanje svih protivepidemijskih mera.

- Obavezna je zaštitna maska preko usta i nosa. Pre ulaska u ambulantu meriće se temperatura i dezinfikovaće se ruke, a da bi se sprečile gužve ispred ambulanti, pre ulaska u ambulantu građani će dobiti redni broj i sačekati da budu prozvani - poručuju iz subotičke bolnice.

Istovremeno s ovom akcijom, zdravstveno preventivne preglede pružaće i Dom zdravlja Subotica, a više o tome koji pregledi i gde mogu da se obave, možete pročitati u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 8365

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

zdravstveni pregledi

besplatan pregled

bolnica subotica

ambulantni pregledi

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.