Komentara: 0
Pregleda: 2151

Besplatno savetovanje na temu odvikavanja od pušenja sutra u MZ "Peščara"

30.05.2024. u 14:08h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Mesne zajednice "Peščara" sutra (31. maja), od 8 do 10h, biće organizovan bazar zdravlja posvećen prevenciji pušenja i pružanju podrške za odvikavanje od ove štetne navike.
Besplatno savetovanje na temu odvikavanja od pušenja sutra u MZ "Peščara"

Svi pušači će dobiti savete za prestanak pušenja, dok će svi koji se odazovu imati priliku da prekontrolišu krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi. 

Građani će imati priliku i da izmere težinu, visinu i utvrde svoj indeks telesne mase. Merenja će se vršiti na vagi koja određuje i procenat masnog tkiva, vode i viscelarne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela. Preciznija merenja će dati i mogućnost da se kompletnije sagleda status uhranjenosti i daju preciznija uputstva i saveti u vezi sa ishranom, unosom tečnosti i fizičkom aktivnosti.

Takođe, volonteri Crvenog krsta će deliti promotivni materijal i sprovesti anketu sa mladima o prepoznavanju uticaja influensera i društvenih mreža u promociji novih nikotinskih proizvoda.

U danu posvećenom borbi protiv duvana, u prostorijama Crvenog krsta biće održane edukativne radionice "Medijska pismenost i reklame - uticaj na upotrebu novih nikotinskih proizvoda" i "Novi duvanski i nikotinski proizvodi - nargile i e-cigarete" za subotičke srednjoškolce. Radionice će voditi edukovani volonteri Crvenog krsta i lekar Centra za promociju zdravlja pri Zavodu za javno zdravlje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2151
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

bazar zdravlja

besplatna kontrola zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.