Komentara: 4
Pregleda: 2821

Bespovratna isporuka merkantilnog kukuruza uzgajivačima mlečnih krava, prijave do 23. novembra

15.11.2022. u 10:54h
Izvor: Subotica.com
Direkcija za robne rezerve izvršiće bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantilnog kukuruza uzgajivačima mlečnih krava. Poljoprivrednici koji ostvaruju pravo na ovaj vid pomoći prijave mogu podneti do 23. novembra.
Bespovratna isporuka merkantilnog kukuruza uzgajivačima mlečnih krava, prijave do 23. novembra

Pravo na bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza može ostvariti fizičko lice, odnosno nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu za tekuću godinu.

- Nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u Centralnoj bazi podataka o obeležavanju životinja mora imati od 1 do 50 mlečnih krava u svom vlasništvu ili u vlasništvu člana njegovog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Uslov je da nema u zakupu poljoprivredno zemljište u državnoj svojini po bilo kom osnovu, kao i da je ostvario pravo na premiju za kravlje mleko za 2021. godinu - objašnjava Anica Marcikić iz Poljoprivredne stručne službe.

Bespovratna isporuka merkantilnog kukuruza uzgajivačima mlečnih krava, prijave do 23. novembraPoljoprivrednici koji ispunjavaju ove uslove, uz obrazac prijave dostavljaju i izvod iz Registra poljoprivrednih gazdinstava sa podacima o aktivnom statusu, članovima porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, kao i vrsti životinja i broju gazdinstva (HID) na kojima se drže ili uzgajaju, koji izdaje pordučna jedinica Uprave za trezor.

Podnosilac zahteva dostavlja i spisak mlečnih krava na gazdinstvu upisanih u Centralnu bazu podataka o obeležavanju životinja koji izdaje nadleža veterinarska služba. Maksimalna količina kukuruza koja se može dobiti po kravi je 240 kilograma - priča Marcikić.

Sva dokumenta moraju glasiti na podnosioca zahteva i prilažu se u originalu ili kao overena fotokopija i ne smeju biti starija od 15 dana od dana podnošenja prijave.

Obrazac prijave sa celokupnom dokumentacijom dostavlja se Poljoprivrednoj stručnoj službi (Trg cara Jovana Nenada 15), u zatvorenoj koverti, sa naznakom imena i prezimena, adresom prebivališta podnosioca prijave, kontakt telefonom i uz napomenu "Prijava za ostvarivanje prava na pomoć uzgajivačima mlečnih krava", isključivo preporučenom pošiljkom.

Onlajn obrazac prijave i više informacija o javnom pozivu možete dobiti klikom ovde

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2821
Povezane teme

subvencije za poljoprivrednike

poljoprivrednici

proizvođači mleka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.