Komentara: 6
Pregleda: 4622

Bez zaraženih u subotičkim studentskim domovima

03.07.2020. u 15:57h
Izvor: TV Subotica
U studentskim domovima u Subotici nije bilo slučajeva zaraze korona virusom, poručuju iz Studentskog centra. Preduzete su sve mere zaštite kojih su se pridržavali kako zaposleni, tako i studenti, a kako će oni za nekoliko dana i napustiti smeštaj zbog letnje pauze na fakultetima, iz Studentskog centra se nadaju da će se trenutna slika bez kovida i zadržati.
Bez zaraženih u subotičkim studentskim domovima

U dva doma, „Ivo Lola Ribar“ i „Bosa Milićević“, trenutno boravi 359 studenata, a otkako je dom ponovo otvoren za buduće akademske građane, nije bilo nijednog slučaja zaraze korona virusom, napominje direktor Ranko Čuljković. Preduzete su sve mere zaštite, počev od dezobarijere na ulasku, preko dezinfekcionih sredstava, obaveznih maski i rukavica, a zaposleni koji su u neposrednom kontaktu sa studentima nose vizire.

- Studenti su zaista, a tu im se zahvaljujem u ime Studentskog centra Subotice, sve mere ispoštovali do kraja, zajedno sa nama, jer kako su naši zaposleni, tako su i oni imali obavezu da nose maske i rukavice koje smo im obezbedili, dok smo u restoranu obezbedili dovoljno prostora za održavanje socijalne distance, tako da studenti ne sede blizu jedan drugome i zahvaljujući tim merama nismo imali nijednog zaraženog - kaže Čuljković.

Bez zaraženih u subotičkim studentskim domovimaIako je nekoliko sumnjivih slučajeva sa blažim simptomima i bilo, ti studenti su upućivani u Kovid ambulantu, gde je utvrđeno da su negativni na korona virus, a u oba doma je opredeljeno desetak soba koje bi služile za eventualnu samoizolaciju studenata.

- Nismo ni imali potrebe da tamo smeštamo studente, tako da smo imali i dosta sreće, ali moram da podsetim da smo u jednom periodu imali preko 200 naših državljana koji su bili smešteni u našim domovima i možda smo poučeni tim iskustvom spremno dočekali naše studente. Kao ni danas, tako ni tada nismo imali nijedan slučaj zaraze - ističe Čuljković.

Bez zaraženih u subotičkim studentskim domovima

Kako se ispitni rokovi privode kraju i studenti će uskoro napustiti domove.

- Do 5. jula svi studenti borave kod nas, a do 15. jula samo oni koji donesu potvrdu fakulteta da u tom periodu imaju ispite, tako da i kada napuste naše domove, to će biti znatno manji broj studenata, čime će i mogućnost zaraze biti mnogo manja - poručuje Čuljković.

Nakon što 15. jula i poslednji student napusti dom, on se zatvara kako bi se uradila kompletna dezinfekcija i ostale redovne aktivnosti, poput neophodnih radova na uređenju.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4622

Povezane vesti

Povezane teme

studenti subotica

studentski centar subotica

studentski dom bosa miličević

studentski dom ivo lola ribar

studenti

ranko čuljković

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.