Komentara: 11
Pregleda: 2275
Foto

Biciklom do Tompe i Ašothaloma - završen prekogranični IPA projekat "Opti-bajk 2"

29.10.2022. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući prekograničknom IPA projektu "Opti-bajk 2", Subotica je dobila 1,5 kilometar biciklističke staze između Hajdukova i Bačkih Vinograda, a u Tompi je izgrađeno još 500 metara biciklističke staze. Na završnoj konferenciji, koja je održana juče u Gradskoj kući, partneri su se složili da ovaj projekat ima višestruki značaj - doprinosi bezbednosti u saobraćaju, razvoju turizma i povezivanju našeg grada s Evropskom unijom.
Biciklom do Tompe i Ašothaloma - završen prekogranični IPA projekat "Opti-bajk 2"

Programi prekogranične saradnje Srbije i Mađarske samo su jedan od dokaza prijateljstva između ove dve države čiji odnosi su na istorijskom maksimumu, poručio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić na završnoj konferenciji projekta "Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni izgradnjom biciklističkih staza".

- Nadam se da ćemo i u godinama pred nama biti posvećeni negovanju i čuvanju prijateljskih veza i unapređenju međusobne saradnje i da ćemo u cilju dodatnog zbližavanja, poboljšanja kvaliteta života naših građana realizovati još mnogo zajedničkih projekata - naveo je gradonačelnik Bakić u pozdravnom govoru. 

Zahvaljujući projektima "Opti-bajk 1" i "Opti-bajk 2" u Subotici je izgrađeno ukupno više od 9 kilometara biciklističih staza koje vode do graničnih prelaza Kelebija i Bački Vinogradi. Sa druge strane, u Tompi je, kroz ova dva projekta, izgrađeno ukupno oko 5 kilometara biciklističkih staza.

Biciklom do Tompe i Ašothaloma - završen prekogranični IPA projekat "Opti-bajk 2"

Izgradnja biciklističkih staza ima višestruki značaj. Subotica je poznata kao grad biciklista, mnogi građani ovaj vid prevoza koriste za odlazak na posao, kao i za rekreaciju. Značjno je i sa aspekta bezbednosti saobraćaja, kao i sa aspekta turizma - poručio je predsednik Skupštine grada, dr Balint PastorU okviru projekta "Opti-bajk" u Tompi je izgrađena biciklistička na veoma frekventnoj deonici, kojom dnevno prođe više od hiljadu kamiona i oko 4 hiljade putničkih vozila. Na toj deonici je već bilo mnogo saobraćajnih nezgoda, tako da ovo doprinosi bezbednosti saobraćaja - kazao je gradonačelnik Tompe, Laslo Veh.

Biciklom do Tompe i Ašothaloma - završen prekogranični IPA projekat "Opti-bajk 2"

Ove biciklističke staze izgrađene su zahvaljujući sredstvima koja Srbiji, kao kandidatu za pridruživanje Evropskoj uniji, stoje na raspolaganju istakla je predsednica Odbora za evropske integracije u Narodnoj skupštini, Elvira Kovač.

Zelena agenda je veoma aktuelna tema, naročito od kad je otvoreno to poglavlje, a ovo je dobar doprinos ka zdravijoj životnoj sredini, a značajan je i doprinos za bezbednost saobraćaja - navela je Kovač.

Biciklom do Tompe i Ašothaloma - završen prekogranični IPA projekat "Opti-bajk 2"

Izvor: Subotica.com
Završna konferencija projekta "Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni izgradnjom biciklističkih staza - OPTIBIKE 2" Završna konferencija projekta "Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni izgradnjom biciklističkih staza - OPTIBIKE 2" Završna konferencija projekta "Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni izgradnjom biciklističkih staza - OPTIBIKE 2" Završna konferencija projekta "Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni izgradnjom biciklističkih staza - OPTIBIKE 2" Završna konferencija projekta "Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni izgradnjom biciklističkih staza - OPTIBIKE 2" Završna konferencija projekta "Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni izgradnjom biciklističkih staza - OPTIBIKE 2" Završna konferencija projekta "Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni izgradnjom biciklističkih staza - OPTIBIKE 2" Završna konferencija projekta "Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni izgradnjom biciklističkih staza - OPTIBIKE 2"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2275
Povezane teme

IPA prekogranični program

biciklistička staza

pastor balint

elvira kovač

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.