Komentara: 6
Pregleda: 1640

"Bio-škola" - obuka o organskoj proizvodnji za goste iz Vrnjačke Banje

16.05.2022. u 14:58h
Izvor: Subotica.com
U cilju upoznavanja gostiju iz Vrnjačke Banje sa principima i standardima u organskoj proizvodnji, na Otvorenom univerzitetu započela je trodnevna "Bio-škola" koju organizuje Udruženje "Terras".
"Bio-škola" - obuka o organskoj proizvodnji za goste iz Vrnjačke Banje

Predstavnici Udruženja "Seoske žene" iz Vrnjačke Banje u Suboticu su doputovali kako bi proširili znanja o organskoj poljoprivredi, ali i čuli koji je to najkraći put za dobijanje oznake "organsko" za bio proizvode iz kućne radinosti.

- Polaznicima iz Vrnjačke Banje pripremili smo set predavanja, a teorija je bazirana na petnaestogodišnjem iskustvu u organskoj poljoprivredi u našem kraju. Trodnevna škola prilika je da se gosti upoznaju sa lokalnim proizvođačima i da vide kako organska proizvodnja funkcioniše u praksi, predviđen je obilazak tri organske farme u Vojvodini, kao i poseta bio prodavnici u Novom Sadu - navodi Nenad Novaković, direktor "Organik kontrol sistema". 

"Bio-škola" - obuka o organskoj proizvodnji za goste iz Vrnjačke BanjePolaznici "Bio-škole" iz Vrnjačke Banje navode da je ova opština idealno mesto za spoj turizma i organske poljoprivrede, ali da kapaciteti za ovu proizvodnju nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni.

- Prošle godine ostvarili smo milion noćenja, znači imamo dobro razvijen turizam. To vidimo kao šansu da uposlimo lokalno stanovništvo i da turistima iz svih krajeva sveta predstavimo naše specijalitete - objašnjava Žarko Marković, predsednik Komisije za poljoprivredu Opštine Vrnjačka Banja - Nadam se da ćemo u narednih mesec dana uspeti da otvorimo bio radnju u Vrnjačkoj Banji pod nazivom "Kuća vrnjačkih ukusa" u kojoj ćemo turistima nuditi lokalne, odnosno šumske proizvode koje prave žene na obodima Goča - kaže Milica Đorđević iz Udruženja "Seoske žene Vrnjačka Banja".

"Bio-škola" - obuka o organskoj proizvodnji za goste iz Vrnjačke Banje

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 1640
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

organska poljoprivreda

terras

organska hrana

organska proizvodnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.