Komentara: 1
Pregleda: 1831

Blokirali višnje

18.02.2009. u 12:33h
Izvor: Večernje novosti
<p>Svih 173 radnika &bdquo;Medoprodukta" iz Tavankuta kod Subotice, nekada uspe&scaron;nog prerađivača voća i povrća, stupilo je u generalni &scaron;trajk. - Tražimo isplatu zarada, koje nismo dobili jo&scaron; od oktobra, a doprinosi nam nisu uplaćivani jo&scaron; od avgusta pro&scaron;le godine.</p>
Blokirali višnje

Naše porodice su na rubu egzistencije i nećemo odustati sve dok zahtevi ne budu ispunjeni - naglašava Branko Matić, predsednik Štrajkačkog odbora.
Prema njegovim rečima, prosečna zarada u „Medoproduktu" je 18.000 dinara.
- Nismo plaćeni četiri meseca, a za to vreme proizvedeno je i isporučeno robe u vrednosti od 300 miliona dinara - tvrdi Matić.
Otkako su u štrajku, radnici su blokirali isporuku „Medoproduktovih" proizvoda, između ostalog i dva kamiona višanja namenjenih izvozu u Nemačku.
-
Održavamo minimum procesa rada, ali smo prinuđeni da blokiramo isporuku proizvoda jer je očigledno da će, kada magacini budu ispražnjeni, trajno ostati prazni i naši novčanici. Strahujemo da ćemo ostati i bez radnih mesta - kaže Matić. - Vlasnik fabrike Živojin Đorđević nije se odazvao ni na jedan poziv radnika.
Matić izražava strahovanje da fabrika tone u krizu iz koje nema povratka.

AMONIJAK EKOLOŠKA BOMBA

- TELEFONI su nam odavno isključeni, a dug za struju je dostigao četiri miliona dinara. Ukoliko nam isključe struju, hladnjača za smrznuto voće i povrće, kapaciteta 1.200 tona, postaće prava ekološka bomba jer ima 20 tona amonijaka u sistemu za hlađenje - upozorava Matić. - U opasnosti su ne samo zaposleni u „Medoproduktu", već i celi Tavankut.

 

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1831
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.