Komentara: 13
Pregleda: 6105

Bodibilding i fitnes: Andrea Pos osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu

01.11.2022. u 13:33h
Izvor: Subotica.com
Bodibilding i fitnes: Andrea Pos osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu

Od 18. do 23 . oktobra u Južnoj Koreji održano je Svetsko prvenstvo u bodibildingu i fitnesu (IFBB Fitness world championship & IFBB Men's world cup), a na kojem je naša sugrađanka Andrea Pos (28) u izuzetnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju.

Andrea je u ovom sportu tek dve godine. Na svom takmičarskom debiju u Novom Sadu, prošle godine, odmah se okitila najsjajnijim odličjem - bilo je to Prvenstvo Vojvodine. Nakon učešća na Prvenstvu Srbije, usledili su nastupi na međunarodnoj sceni, na Balkanskom prvenstvu, a zatim i u mnogo probranijoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Španiji gde je Andrea takmičenje završila na 5. mestu.

U drugom delu tekuće godine naša sugrađanka osvaja dve zlatne medalje u Jagodini, na jednom od najprestižnijih takmičenja u regionu i to za najbolju i najatraktivniju bodifitnes takmičarku.

Bodibilding i fitnes: Andrea Pos osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu

Južna Korea

Uspeh na Državnom prvenstvu doneo joj je priliku da se oproba na svetskoj scni, u do sada najvećem izazovu u njenoj kratkoj, ali uspehom protkanoj karijeri. Put u Južnu Koreju sa selekcijom Srbije je došao samo dva dana nakon osvojene titule na nacionalnom nivou, što je bio u neku ruku i (organizacioni) šok za našu sugrađanku, ali nije bilo vremena da se temeljnije planira, improvizacija je učinila svoje.

- Pored svih poteškoća oko sakupljana sredstava da se ode na ovaj veliki turnir i svega što se izdešavalo dok nismo stigli, uspeli samo da ostanemo pribrani i da se fokusiramo na ono po šta smo došli a to je zlatna medalja - kaže Srđan Daničić, Andrein trener. - Ove godine je srpski tim učinio nemoguće i ušao u istoriju i anale ovoga sporta. Sa šest devojaka uzeli smo 7 medalja od kojih 4 zlata, dva srebra i bronzu! Andrea je za svoj grad i državu donela zlato i mi smo vrlo ponosni na ovakav uspeh iz našeg malog grada!

Bodibilding i fitnes: Andrea Pos osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu

- Bila mi je čast biti deo reprezentacije Srbije i otputovati sa njima na Svetsko prvenstvo. U tih nekoliko dana bila sam posvećena pripremi i želela sam da ostvarim najbolji mogući rezultat. Zacrtani cilj mi je bio medalja, a da će biti ona najsjajnija nisam očekivala - ističe Andrea. - Hvala svima koji su bili uz mene, podržavali me čitavim putem i do poslednjeg trenutka verovali u mene. Za mene je samo nebo granica. Još uvek nisam svesna dokle sam dogurala, presrećna sam i uzbuđeno čekam sledeću godinu da ponovo stanem na binu!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6105
Povezane teme

bodibilding

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.