Komentara: 2
Pregleda: 5208

Bodibilding: Igor Šikora osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji

20.05.2021. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
Bodibilding: Igor Šikora osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji

Od 13. do 17. maja u Santa Susani kod Barselone održano je Evropsko prvenstvo u bodibildingu i fitnesu za muškarce i žene, za uzrast juniora i veterana. Na ovom takmičenju, koje važi za najmasovnije u svetskim okvirima, nastupio je, po drugi put, i naš sugrađanin Igor Šikora.

- Nakon EP 2019. i osvojenog 8. mesta i 2020. kada smo zbog situacije sa kovid pandemijom vraćeni sa aerodroma na dan polaska, odlučio sam da se pripremim za naredno Evropsko prvenstvo. Na poziv selektora Zorana Stojića, koji mi tri godine pruža maksimalno poverenje, odazvao sam se bez razmišljanja - priseća se Šikora.

S obzirom da je imao najbolji seniorski rezultat u poslednjih 30 godina (4. mesto na svetu), Šikora je oslobođen kvalifikacija za reprezentaciju. Kvalitet je dokazao na Evropskom prvenstvu gde je u konkurenciji 15 takmičara zauzeo odlično 2. mesto, što je uz 4. mesto na svetu njegov najveći rezultat u karijeri.

- Pripreme su trajale 18 nedelja i odlučio sam da nastupim u budućoj olimpijskoj disciplini "Games classic bodybuilding", koja je uvek pod strogom kontrolom antidoping agencije. Ova kategorija nosi pravilo da na moju visinu (187cm) ne smem da imam više od 92kg - objašnjava naš sugrađanin.

Bodibilding: Igor Šikora osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u ŠpanijiŠikora je apsolutni prvak Vojvodine i Srbije i pobednik mnogih takmičenja, nastupa za Bodibilding i fitnes klub "Spartak", čiji je osnivač.

- Vrlo sam zadovoljan učešćem i plasmanom, a posebno sam srećan što sam bio u prilici da predstavljam klub i grad Suboticu. Zahvalio bih se IFBB savezu Srbije na maksimalnoj podršci, selektoru reprezentacije koji je verovao u mene, Sportskom savezu Srbije, kao i Sportskom centru "SRCEF" gde treniram - dodao je Šikora.

Nastupom na EP u Španiji Igor je završio takmičarsku sezonu, planira da napravi pauzu kako bi se odmorio pred početak priprema za Svetsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine u Rumuniji, u pohodu na prvu medalju na planetarnoj smotri.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 5208
Povezane teme

bodibilding

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.