Komentara: 0
Pregleda: 1971

„Bog masakra“ – diplomska predstava pred subotičkom publikom

10.06.2021. u 11:19h
Izvor: TV Subotica
Studenti četvrte godine glume na mađarskom jeziku Akademije umetnosti u Novom Sadu odigraće svoju diplomsku predstavu u pozorištu „Kostolanji Deže“.
„Bog masakra“ – diplomska predstava pred subotičkom publikom

Komad „Bog masakra“ po tekstu Jasmine Reza na repertoaru je 12. juna, a među osam studenata koji će ispit polagati pred subotičkom publikom našla se i Dina Dedović Tomić, Subotičanka koja igra lik Anet Rej. Osim ove, Dina radi na još jednoj predstavi, a od jeseni ćemo je gledati u Narodnom pozorištu.

- Jako mi prija što sam tu, jer još otkako sam bila mala ove glumce i njihove predstave sam gledala. To je za mene bila gluma i sad smo tu i mi smo glumci - kazala je Dedić Tomić.

Dinin partner u predstavi je Daniel Tot, student iz Kikinde, koji tumači lik advokata Alena Reja. Kako kaže, pred njih je stavljen zadatak da dočaraju likove s kojima se još uvek ne mogu poistovetiti i u tome je čar glume.

- Ovaj lik je 20 godina stariji od mene i ovaj zadatak nije samo zato bio težak. U stvari, ovo je do sada najteži zadatak što smo dobili, zato što su sve uloge jednake i glavne, kao i to što su likovi stariji od nas i trebalo je da uđemo u život nekog čoveka koji još nismo doživeli. Mi još nemamo stalan posao ni decu - objasnio je Tot. 

Režiju potpisuju Šandor Laslo, vođa klase i Aron Balaž, asistent na Akademiji, a prilikom izbora teksta, glavni zadatak bio je naći komad u kome nema glavnih likova, kako bi svaki student dobio jednaku šansu, jer je ipak reč o ispitu.

- Jako se oslanja na svakodnevni život i probleme, naročito u bračnim odnosima i mislim da, iako su naši studenti još mladi, uspeli su da dokažu da su dorasli tom zadatku - zaključio je Balaž. 

U predstavi igraju i Blanka Horvat, Nikoleta Grgić, Daniel Dudaš, Kristian Budinčević, Žofia Mađar i Roland Laslo. Drugo izvođenje „Bog masakra“ zakazano je za 13. jun.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1971
Povezane teme

predstava u pozorištu

pozorište kostolanji deže

pozorište deže kostolanji

pozorišna predstava

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.