Komentara: 0
Pregleda: 1275

Bog prašta ali „Parking” nikada

07.03.2009. u 14:01h
Izvor: Subotičke novine
<p>Na&scaron;em sugrađaninu Miroslavu Vukovu Op&scaron;tinski sud je 26. februara dostavio obave&scaron;tenje o pokretanju izvr&scaron;nog postupka za nadokanadu duga koji ima prema JKP &bdquo;Parking" u visini od 1.150 dinara.</p>
Bog prašta ali „Parking” nikada

Dug u stvari nije postojao jer ga je Miroslav izmirio još 11. decembra 2008. ali pravni zastupnik ovog javnog preduzeća nije obustavio sudski postupak.

- Nakon prijema sudskog obaveštenja kontaktirao sam službu knjigovodstva „Parkinga" gde su mi rekli da sam prema njiha čist, da dug prema njima nemam - kaže Miroslav i dodaje da mu je preporučeno da potraži advokata njihove firme i sa njim to razreši.
- Zašto bih se ja maltretirao sa njihovim advokatom, šta rade njihove službe kada građani moraju da dokazuju ono što kroz knjigovodstvne evidencije preduzeća svakako prođe. Jako su ažurni kada hoće da ostare svoja prava, da naplate potraživanje, ali očigledno da nisu ažurni u praćenju da li je to izvršeno, da li je dužnik izmirio sve što treba, pa se postupak na sudu kao u mom slučaju nastavio bez osnove.
Priča datira od početka novembra 2008. kada je Miroslav parkirao auto u ulici Branislava Nušića i produžetak parkinga regulisao SMS-om. Iz „Parkinga" mu je stigla kazna od 1.150 dinara zbog neproduženog parkinga.
- Nisam mogao da dokažem da sam poslao poruku, ali nisam ni kaznu odmah platio, zbog čega je „Parking" pokrenuo postupak naplate putem suda. Tako mi je 19. novembra 2008. stiglo rešenje Opštinskog suda po kome sam imao da isplatim kaznu od 1.150 dinara, a na ime sudskih troškova izvršnog poverioca dodatnih 3.300 dinara. Veći iznos od 3.300 uplatio sam nedelju dana kasnije, 25. novembra, a manji od 1.150 dinara 11. decembra -priča sagovornik.
Zbog toga je, kaže Miroslav, bio iznenađen kada mu je krajem februara stiglo obaveštenje Opštinskog suda da je poverilac („Parking") pokrenuo izvršni postupak za naplatu već isplaćene sume od 1.150 dinara, pa je rešio da se obrati našim novinama da ispriča svoju priču.
- Javnost treba da zna kako nam radi ovo javno preduzeće koje za veliki investiciju proglašava iscrtavanje linija za parking mesta na postojećim javnim površinama a od građana očekuju da rade i njihov posao - revoltiran je Mirosalav Vukov.
Možda je u međuvremenu Miroslavu na vrata stigao ovlašćeni bravar u pratnji naoružanog službenog lica i sudskog izvršitelja radi popisa pokretnih stvari i plenidbe istih, a sve u cilju uspostavljanja pravnog poretka i discipline. Njemu ostaje jedino da se žali advokatu JP „Parking" jer je to najviša instanca koja može da pruži aboliciju „bezočnim vozačima" koji imaju običaj da izbrišu SMS iz svog telefona kada plate parking.

 

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1275
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.