Komentara: 4
Pregleda: 3309

Bogorodičini dani od 13. do 28. avgusta

13.08.2015. u 00:26h
Izvor: RTV Yueco
Već tradicionalno, u toku Velikogospojinskog posta, u organizaciji crkvene opštine subotičke od 13. do 28. avgusta, organizuju se Bogorodičini dani, koji će i ove godine započeti Svenoćnim bdenijem sa Svetom Liturgijom, koje će biti služeno u sutra u Svetovaznesenjskom hramu sa početkom u 21 čas.
Bogorodičini dani od 13. do 28. avgusta

Na praznik prenosa moštiju Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, u subotu u svečanoj sali Crkvene opštine, svečano će biti proslavljena slava biblioteke uz prigodan program u kome će biti održano predavanje i prikaz starih Bogoslužbenih knjiga.

U nastavku programa u četvrtak 20. avgusta u Zadužbini Dušana Radića u muzičkom programu subotičkoj publici će se predstaviti teolog iz Beograda Nebojša Mastilović, autor mnogih duhovnih kompozicija. Duhovna tribina biće održana 25. avgusta, u utorak na kojoj će besediti mr Olivera Koprivica, u prostorijama SKC. Početak oba događaja je u 19 časova.

Kruna Bogorodičinih dana je proslava praznika Uspenija Presvete Bogorodice - Velika Gospojina, koje će započeti prazničnim bdenijem 27. avgusta u kapeli Uspenija Presvete Bogorodice na Vodici od 17 časova, dok će na sam dan praznika Sveta Liturgija biti služena od 9,00 časova, a večernje bogosluženje sa blagoslovom slavskog kolača i žita u 18 časova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 3309
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.