Komentara: 2
Pregleda: 2187

Bogorodičini dani, po 12. put, održaće se od 13. do 28. avgusta

11.08.2023. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Srpska pravoslavna Crkvena opština subotička, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog Irineja, od 13. do 28. avgusta organizuje prigodan program u okviru tradicionalne manifestacije "Bogorodičini dani".
Bogorodičini dani, po 12. put, održaće se od 13. do 28. avgusta

Program će početi u nedelju, 13. avgusta, Svenoćnim bdenjem sa svetom liturgijom, U Hramu Svetog Nektarija Eginskog na Prozvici, sa početkom u 20 časova. 

U utorak, 15. avgusta, obeležiće se slava Crkvene biblioteke, sa rezanjem kolača i osvećenjem žita, u svečanoj dvorani Crkvene opštine. Predavanje na temu "Žitije prepodobnog Serafima Sarovskog" održaće predavač doktorand Nenad Plavšić. Program počinje u 19 časova. 

Duhovna tribina "Presveta Bogorodica u našem životu" održaće se u nedelju, 20. avgusta, od 20 časova, u Srpskom kulturnom centru. Predavač će biti monahinja Zlata (Pantelić).

U završnici programa 27. avgusta u 18 časova održaće se praznično bdenje u parkalisu Uspenija Presvete Bogorodice na Vodicama, gde će svečano obeležavanje Bogorodičinih dana okončati u ponedeljak 28. avgusta, prazničnom svetom liturgijom od 9 časova i Večernjim bogosluženjem sa rezanjem kolača i osvećenjem slavskog žita od 18 časova. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 6 dana
Komentara: 2
Pregleda: 2187
Povezane teme

bogorodičini dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.