Komentara: 2
Pregleda: 540

Boks: Gligorić i Pižurica prvaci Srbije

18.09.2024. u 12:21h
Izvor: Subotica.com
Bokseri Spartaka Veljko Gligorić i Marko Pižurica državni su prvaci. Na Pojedinačnom šampionatu Srbije, održanom za dane vikenda u Beogradu u seniorskoj konkurenciji u svojim težinskim kategorijama Spartakov dvojac je potvrdio kvalitet i zasluženo se našao na pobedničkom postolju.
Boks: Gligorić i Pižurica prvaci Srbije

Na Prvenstvu je učestvovalo 130 takmičara iz 57 klubova, koji su se nadmetali u 50 raspoloživih težinskih kategorija u seniorskoj i omladinskoj konkurenciji.

Veljko Gligorić je u kategoriji do 60kg u finalnoj borbi pobedio Stefana Camovića i po sedmi put se okitio titulom državnog prvaka.

- Proteklih sezona sam bio na pozajmici u Radničkom iz Beograda, ali nikada nisam otišao iz Spartaka. Napravio sam pauzu prošle sezone iz opravdanih razloga, ali sam opet tu. Lep je osećaj kada predstavljate svoj klub, grad, a najlepši kada se na kraju popnete na pobedničko postolje – kaže Gligorić – Voljom žreba sam se našao direktno u finalu gde sam imao teškog protivnika, aktuelnog reprezentativca koji je u nacionalnom timu zauzeo moje mesto i išao na Evropsko prvenstvo. Sada sam došao da pokažem ko je najbolji i u tome i uspeo ovom pobedom.

Boks: Gligorić i Pižurica prvaci SrbijeMarko Pižurica, još jedan sjajan borac iz Spartaka, već godinama niže uspehe. U Beogradu se okitio titulom državnog prvaka u kategoriji  86kg nakon trijumfa u finalnoj borbi nad Bojanom Stanojevićem iz Sombora i u svoju riznicu medalja dodao prvu u konkurenciji seniora.

- Ovo je za mene prvo Državno prvenstvo u konkurenciji seniora jer sam napunio 18 godina i okončao omladinski staž. Do medalje nije baš bilo lako doći, a prepreka su bile tri borbe. Prvo sam boksovao protiv dvadesetsedmogodišnjeg predstavnik kluba iz Čačka koji je došao iz Nemačke za ovo takmičenje. Pobedio sam ga jednoglasno 5:0 i obezbеdio polufinale gde me je čekao meč sa bokserom iz Loznice i ovo mi je drugi put da sam ga pobedio, a  onda me je u finalu sačekala borba protiv prošlogodišnjeg prvaka Srbije Stanojevića. Bilo je teško, malo veća tenzija jer mi je ovo prvo Državno prvenstvo među seniorima, ali je na kraju sve dobro ispalo. Uspeo sam da izdominiram i pobedim za moju prvu seniorsku medalju – rekao je Pižurica.

Boks: Gligorić i Pižurica prvaci SrbijeU narednom periodu pred učenicima trenera Tomisla Antelja novi su izazovi. Gligorića čeka turnir u Mađarskoj gde se plasirao u TOP 8 najboljih boksera Evrope, dok Pižuricа u oktobru ide u Bugarsku na Prvenstvo Evrope u konkurenciji U22, a potom na Balkansko prvenstvo koje će najverovatnije biti održano u Loznici, iako je prvobitno najavljeno da će Makedonija biti domaćin.

Rezultati finalnih borbi u konkurenciji seniora:

- do 57 kg: Boban Nikolić (Vitez) – Luka Mihajlović (Pukovnik Milenko Pavlović) 0:2 (KO 1),

- do 60 kg: Veljko Gligorić (Spartak) – Stefan Camović (Čarnok) 5:0,

- do 63,5 kg: Radovan Gligić (Voždovac) – Nazif Sejdi (Sombor) 0:5,

- do 67 kg: Džejlan Toskić (Novi Pazar) – Filip Džida (Voždovac) 0:5,

- do 71 kg: Igor Rogić (Marčeta tim) – Dimitrije Andrejević (Crvena zvezda) 5:0,

- do 75 kg: Danijel Filipović (Loznica) – Almir Memić (Miks) 0:5,

- do 80 kg: Ahmed Mavrić (Novi Pazar) – Andrija Bursać (Crvena zvezda) 5:0,

- do 86 kg: Bojan Stanojlović (Sombor) – Marko Pižurica (Spartak) 0:5,

- do 92 kg: Nikola Jevtić (Topličanin) – Lazar Lazarević (Radnički, Beograd) 0:2 (RSC 1).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 24 sekunde
Komentara: 2
Pregleda: 540
Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

veljko gligorić

marko pižurica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.