Komentara: 1
Pregleda: 832

Boks: Kristina Nađ Varga šampionka Evrope, Pižurici izmakla bronza

20.10.2024. u 09:12h
Izvor: Subotica.com
Reprezentativka Srbije Kristina Nađ Varga, član Ultimate fighter kluba “Spartak” osvojila je zlato na Evropskom šampionatu za mlađe seniorke i seniore koji je održan u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.
Boks: Kristina Nađ Varga šampionka Evrope, Pižurici izmakla bronza

Nađ Varga borila se u polu muva kategoriji do 50kg, a u finalu je pobedila Nataliju Kučevsku prekidom lekara kod ringa u drugoj rundi, koji je procenio da Poljakinja ne može da nastavi duel. Pored Kristine na ovom Evropskom prvenstvu u redovima muške reprezentacije Srbije borio se i Marko Pižurica bokser Spartaka kome je za malo izmakla bronzana medalja.

Kristina, vicešampionka na Evropskom prvenstvu za seniorke u Beogradu u kategoriji do 48 kg, pohod na tron Starog kontinenta uz podršku trenera Saše Gredaljevića je počela pobedom nad Mađaricom Petrom Mezei (5:0), nastavila trijumfom nad predstavnicom Rumunije Mihaelom Badesku (5:0), a u polufinalu je eliminisala Turkinju Alejnu Demirkir posle sudara glava.  U žaru borbe, došlo je do nenamernog sudara glavama takmičarki, iz kojeg je “deblji kraj” izvukla naša sugrađanka. Posle konsultacije sa dežurnim lekarom, sudija u ringu je odlučio da prekine meč. Po pravilima, bodovne sudije su imale obavezu da odrede pobednicu na osnovu učinka u proteklom vremenu borbe i  jednoglasno su bodovale za reprezentativku Srbije i dale joj priliku da se bori za najviše mesto na postolju što je ona iskoristila u finalu i zasluženo se našla na tronu.

Boks: Kristina Nađ Varga šampionka Evrope, Pižurici izmakla bronzaU dresu ženske reprezentacije Srbije na ovom šampionatu osim Kristine Nađ Varga medalje su osvojile Sara Ćirković (zlato), Kristina Kuluhova i Bojana Gojković (srebro).

Spartak i Suboticu na ovom Prvenstvu Evrope pod vođstvom trenera Tomislava Antelja predstavljao je i Marko Pižurica koji je boksovao u  kruzer kategoriji do 86kg, ali mu je za malo izmaklo finale i  bronzana medalja,  jer ga je posle teške borbe zaustavio iskusniji Gruzijac Giorgi Gucajev.

Boks: Kristina Nađ Varga šampionka Evrope, Pižurici izmakla bronzaPižurica je imao tri borbe u četiri uzastopna dana, što je mnogo i za iskusnije borce. U prvom meču je pobedio predstavnika Poljske Jakuba Straševskog, a onda je usledio žestog duel protiv Taulanta Jakupija, boksera tzv. Kosova gde je Pižurica slavio na poene jednoglasnom odlukom sudija – 5:0 (4 x 29:28, 30:27).

Nema sumnje da Pižurica izrasta u boksera šampionskog profila što svojim rezultatima dokazuje iz takmičenja u takmičenje, a s obzirom da je od nedavno uplovio u seniorske vode njegovo vreme tek dolazi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 časova i 18 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 832
Povezane teme

boks

marko pižurica

kristina nađ varga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.