Komentara: 1
Pregleda: 329
Foto

Boks: Mitićeva i Rus Aidamirov osvajači 42. „Vojvođanske zlatne rukavice“

06.09.2024. u 08:21h
Izvor: Subotica.com
Finalnim mečevima u nedelju je okončana 42. „Vojvođanska zlatna rukavica", jedan od najjačih turnira u omladinskom uzrastu u Evropi koji se održava u našem gradu u organizaciji Bokserskog saveza Srbije uz tehničku podršku Boks kluba „Spartak“.
Boks: Mitićeva i Rus Aidamirov osvajači 42. „Vojvođanske zlatne rukavice“

Za najsjajnije odličje ove godine nadmetali su se takmičari iz 17 zemalja u muškoj i ženskoj konkurenciji, a najuspešniji su bili Rus Akhmad Aidamirov i Sanja Mitić iz redova Srbije, dok je Nikola Maksimović poneo laskavu titulu najboljeg domaćeg boksera, Giorg Natrošvili za stranog takmičara, a Škot Tejlor Goug je proglašen za najboljeg tehničara.

U 12 finalnih okršaja, Srbija je imala dvojicu učesnika gde su im protivnici bili predstavnici Rusije. Nikola Maksimović u polu muva kategoriji do 48kg poražen je na poene jednoglasnom odlukom sudija – 5:0 od Seimura Plesovskija. Dušan Prodana u duelu superteške kategorije +91kg izgubio je prekidom meča od strane sudije u ringu u trećoj rundi od Rinata Gasanova.

Boks: Mitićeva i Rus Aidamirov osvajači 42. „Vojvođanske zlatne rukavice“Muška omladinska bokserska selekcija Srbije sa dva srebrna i tri bronzana odličja ekipno je druga, iza neprikosnovene reprezentacije Risije, sa 12 osvojenih odličja, 10 zlatnih i dva srebrna. U konkurenciji devojaka zlatnu medalju za Srbiju osvojila je Sanja Mitić do 50kg, koja je proglašena za najbolju takmičarku turnira. Reprezentativka Srbije u finalnoj borbi u kategoriji do 50kg savladala je na poene jednoglasnom odlukom sudija 5:0 rivalku iz Rusije Viktoriju Krajinovu.

Mitićeva je proglašena za najbolju domaću takmičarku turnira, a njena rivalka u finalu Viktorija Krajinova (zajedno na slici sa Sanjom – levo) za najuspešnijeg ženskog borca.

Boks: Mitićeva i Rus Aidamirov osvajači 42. „Vojvođanske zlatne rukavice“U osam finalnih borbi u ženskoj konkurenciji, Srbija je imala još dve predstavnice. Jelena Šešo poražena je na poene 5:0 od Ruskinje Darije Zrianine u polu muva kategoriji do 48kg, baš kao i Nikolina Džida istim sudijskim skorom u meču kategorije do 52kg, od ruske takmičarke Snežane Kuznjecove.

Boks: Mitićeva i Rus Aidamirov osvajači 42. „Vojvođanske zlatne rukavice“

Izvor: Subotica.com
Boks: 42. Vojvođanska zlatna rukavica Boks: 42. Vojvođanska zlatna rukavica Boks: 42. Vojvođanska zlatna rukavica Boks: 42. Vojvođanska zlatna rukavica Boks: 42. Vojvođanska zlatna rukavica Boks: 42. Vojvođanska zlatna rukavica Boks: 42. Vojvođanska zlatna rukavica Boks: 42. Vojvođanska zlatna rukavica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 časova i 57 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 329
Povezane teme

boks

vojvođanska zlatna rukavica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.