Komentara: 14
Pregleda: 6514
Foto

Bolji uslovi za pijačne prodavce u Novom Žedniku

17.06.2020. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
Pijačni dan u Novom Žedniku ove srede počeo je nešto drugačije. Umesto prodaje namirnica sa zemlje, prodavcima su obezbeđene tezge, a plac na kojem su stajali po kiši, snegu i blatu, sada je izbetoniran.
Bolji uslovi za pijačne prodavce u Novom Žedniku

Robert Pištek iz Čantavira već tri decenije redovno dolazi na pijačne dane u Novom Žedniku, sredom i subotom, gde prodaje sveže povrće domaće proizvodnje. Kako je rekao, do sada je na ovom mestu bila samo zemlja prekrivena travom, dok su se prodavci snalazili kako su znali i sa onim što su imali da bi mogli da prodaju namirnice.

Bolji uslovi za pijačne prodavce u Novom Žedniku

- Bolje je kad je napravljeno kako treba, da ne stojim u blatu kada pada kiša, tako da će mi sada biti lakše da radim jer imamo izbetoniran plac - rekao je Robert.

Da je bilo vreme da se ova mala lokalna pijaca uredi, potvrđuje i Nikola Pualić, predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Žednik, dodajući da je posle dugog vremena prodavcima i meštanima konačno obezbeđen sigurniji i kulturniji način prodaje i kupovine robe.

Bolji uslovi za pijačne prodavce u Novom Žedniku- Imali smo veliki broj zahteva građana da se nešto uradi, jer su robu prodavali i kupovali sa zemlje, tako da je ovo zaista veliki korak ka nekom trajnom rešenju za našu pijacu i nadamo se da ćemo u narednom periodu, shodno potrebama prodavaca i kupaca, zajednički sa Gradom i "Subotičkim pijacama" uspeti da rešimo problem pijace - istakao je Pualić.

Uređenje pijace u Novom Žedniku plod je saradnje JKP "Subotičke pijace" koje je obezbedilo desetak tezgi i JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje koje je izbetoniralo plato na kojem su postavljenje, a kako je objasnio Dejan Ljubisavljević, direktor "Subotičkih pijaca", postoji još mnogo prostora za poboljašanje trenutnih uslova.

Bolji uslovi za pijačne prodavce u Novom Žedniku

- U razgovoru smo sa lokalnim stanovništvom smo shvatili šta je to što još možemo da poboljšamo i u budućnosti ćemo nastaviti da radimo na tome. To je neka nadstrešnica i produžetak pijace gde bismo postavili još desetak tezgi, jer je pijačni dan u subotu mnogo veći i prometniji. Za sredu smo uspeli da pokrijemo potrebe, ali doći ćemo i u subotu da vidimo kakve su realne potrebe prodavaca i potrudićemo se da ova pijaca bude jedno stalno mesto okupljanja, gde će se ljudi snabdevati svežim namirnicama - poručio je Ljubisavljević.

Izvor: Subotica.com
Obilazak uređene pijace u selu Obilazak uređene pijace u selu Obilazak uređene pijace u selu Obilazak uređene pijace u selu Obilazak uređene pijace u selu Obilazak uređene pijace u selu Obilazak uređene pijace u selu Obilazak uređene pijace u selu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6514
Povezane teme

novi žednik

jkp subotičke pijace

dejan ljubisavljević

pijaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.