Komentara: 10
Pregleda: 5263

Bolnica dobila savremeni kolonoskop i neurohirušku opremu

21.07.2021. u 16:54h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući sredstvima Vlade AP Vojvodine, Opšta bolnica Subotica dobila je kolonoskop najnovije generacije i modernu neourohirušku opremu za izvođenje operacija glave i kičmenog stuba.
Bolnica dobila savremeni kolonoskop i neurohirušku opremu

Kako su naveli iz subotičke bolnice, ovo je drugi aparat za endoskopske procedure koji je obezbeđen za Odeljenje gastroenterologije u protekle tri godine i ovi uređaji bi trebalo da poboljšaju kvalitet pružanja zdravstvenih usluga građanima Severnobačkog okruga.

Kolonoskopija je endoskopska dijagnostička procedura, koja predstavlja zlatni stadard u dijagnostici debelog creva. Mogućnost uzimanja bioptičkog materijala je neophodna u situacijama diferencijalno dijagnostičke obrade, a sa ovim pregledom je to moguće.

Osim dijagnostičke, moguće su i intervetne procedure, u koje se ubrajaju polipektomije, argon plazma koagulacije i zaustavljanje krvarenja.

Bolnica dobila savremeni kolonoskop i neurohirušku opremuU subotičkoj bolnici se rade dijagnotičke i terapijske procedure, a godišnje se obavi između 1.500 i 2.000 pregleda, od kojih su oko 5 odsto sa intervetnim procedurama. Zbog toga je, kako su istakli iz bolnice, veoma značajano održavati i zanavljati opremu da bi se mogao ostvariti celokupan režim rada.

Početkom jula subotička bolnica dobila je i najsavremeniju neurohiruršku opremu - kraniotom, neophodnu za izvođenje operacija glave i kičmenog stuba. Nabavljena oprema će omogućiti poboljšanje sigurnosti i kvaliteta prilikom izvođenja neurohirurških intervencija.

Bolnica dobila savremeni kolonoskop i neurohirušku opremu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5263
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.