Komentara: 11
Pregleda: 5536

Bolnica dobila tri nova respiratora, donacija vredna 45 hiljada evra

11.06.2020. u 17:05h
Izvor: Subotica.com
Bolnica dobila tri nova respiratora, donacija vredna 45 hiljada evra

Fondacija "Bačka štiftung", putem privrednog društva "Ruwa" i kompanije "Bama", donirala je subotičkoj bolnici tri nova respiratora, čija ukupna vrednost iznosi oko 45 hiljada evra.

- Kada smo radili odabir respiratora, trudili smo se da budu i za druge bolesti koje su u vezi sa plućnim bolestima. Dakle, ne samo za virus covid-19, već su namenjeni za širi spektar bolesti koje mogu da se leče ili dijagnostifikuju sa njima i nadam se da će bolnica imati mnogo koristi od ovih respiratora - kaže Valeria Tot, generalna direktorka kompanije "Phiwa".

Bolnica dobila tri nova respiratora, donacija vredna 45 hiljada evraDirektor bolnice, dr Slobodan Puškar, zahvalio se na donaciji, rekavši da bolnica raspolaže dovoljnim brojem respiratora, ali da će novi omogućiti bolje lečenje pacijenata.

- Bolnica ima dovoljno respiratora i oni su raspoređeni u tri jedinice intenzivne nege. Međutim sa ovako novim resporatorima, modernom tehnologijom 21. veka koja pruža nove mogućnosti koje stari nemaju, svakako ćemo zanoviti stare respiratore koji su odradili svoj vek. Oni su i dalje u funkcionalnom stanju, ali sa novom tehnologijom možemo da postignemo neke stvari u toku veštačke ventilacije pacijenata, što sa starima, naravno, nije bilo moguće - objašnjava dr Puškar.

Bolnica dobila tri nova respiratora, donacija vredna 45 hiljada evra

On je podsetio da ovo nije prva donacija Fondacije "Bačka štiftung", već da su sredstvima dobijenim od Fondacije u proteklom periodu kupljeni mobilni rendgen koji omogućava snimanje pacijenata u sobama, stacionarni rendgen kojim je zamenjen postojeći star 40 godina, kao i aparati za holter EKG-a, zbog čega više nema liste čekanja za dijagnostiku poremećaja srčanog ritma.

- Tako ćemo i ovu donaciju iskoristiti, ne samo sada u vreme korone, nego će pomoći i za lečenje pacijenata koji su u najtežem stanju u koronarnoj jedinici intenzivne nege, gde se zaista hvatamo u koštac sa najtežim oboljenjima. Još jednom se zahvaljujem na donaciji - poručio je dr Puškar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5536
Povezane teme

donacije za subotičku bolnicu

phiwa subotica

donacija

donacija bolnici

slobodan puškar

valeria tot

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.