Komentara: 0
Pregleda: 1529

BookCrossing

21.08.2009. u 10:39h
Izvor: RTV Yueco
BookCrossing

Ovog vikenda Subotičani će imati priliku da učestvuju u dva projekta. Osim ulične akcije na Trgu Slobode pod nazivom “Rečnik u predmetima” koja ima za cilj podizanje svesti o interkulturalnom društvu u Subotici, sutra će se održati i prva bookcrossing žurka u bašti Baš kuće, sa početkom u 20 časova.

Ulična akcija “Rečnik u predmetima “ ima za cilj razvijanje svesti kod stanovništva o postojanju različitih etničkih zajednica koje žive u Subotici, kao i motivisanje ljudi da nauče jezike svojih sugrađana. Deca će biti pozvana da pišu imena stvari na tlu a ostala deca će dodavati prevode istih, na svom maternjem jeziku. Ideja za ovu akciju je potekla od volonterki Evropskog Volonterskog Servisa.

Bookcrossing je jedinstveni metod recikliranja pročitanih knjiga, koji pruža priliku da svoje knjige podelimo sa drugima kao i da pozajmimo neku već pročitanu knjigu. Subotica će ovim projektom posle Novog Sada i Bajne Bašte, dobiti prvu bookcrossing zonu. Na promociji u Baš kući posetioci će imati priliku da uživaju u muzici akustičnih sastava DUOdenum i Wooden Ambulance.

Organizatori projekata su Fokus Fondacija i Agencija za lokalnu demokratiju uz podršku Umetničke radionice Medijala.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1529
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.