Komentara: 29
Pregleda: 6382

Borba protiv fašizma kroz štafetu

29.03.2014. u 16:16h
Izvor: RTV Yueco
Međunarodna asocijacija za borbu protiv fašizma i nacizma organizovala je predaju štafete koja bi po planu trebalo da obiđe sve zemlje koje su se nekada borile protiv ove pojave. Danas je štafeta stigla u Suboticu, a prethodnih dana je bila u drugim gradovima Srbije. Njen konačni cilj je da 9. maja 2015. godine, na Dan oslobođenja stigne u Berlin, a njen značaj je i tek kako bitan, jer smo po rečima članova Udruženja boraca, svedoci nove pojave nacizma i sličnih ideologija u svetu.
Borba protiv fašizma kroz štafetu

Ideologije koje ruše demokratiju, kao što su fašizam i nacizam ponovo se pojavljuju, i samo svestko jedinstvo u borbi protiv tih pojava može da ima uticaja, istakao je predsednik GrO SUBNOR-a Maksim Bakrač. Štafeta je ove godine krenula iz Bugarske i preko Pirota i Niša ušla u Srbiju. Nakon Beograda i Novog Sada, sada je stigla i u Suboticu.

U primopredaji štafete učestvovali su i predstavnici naše lokalne samouprave koji su naglasili da je ovo dokaz da će se svi zajedno boriti da ne dođe do širenja ovakvih ideologija, iako čak i u Subotici ima nekoliko pojedinaca koji pokušavaju suprotno.

Subotica je oduvek bio grad mira i tolerancije gde živi veliki broj nacija. To je još samo jedan od razloga zbog čega ideologijama kaoš što su nacizam i fašizam treba u startu stati na put. Ipak u Lokalnoj samoupravi ističu da ne veruju da će se ovakve ideologije kod nas pojaviti i nekom težem obliku. Nakon kratkog obraćanja organizatora na Trgu slobode, štafeta je predata predstavnicima iz Mađarske, gde započinje novo putovanje, sve do Berlina.

Izvor: RTV Yueco
Štafeta antifašizma FIR Štafeta antifašizma FIR Štafeta antifašizma FIR Štafeta antifašizma FIR Štafeta antifašizma FIR Štafeta antifašizma FIR Štafeta antifašizma FIR Štafeta antifašizma FIR
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 6382
Povezane teme

tomislav veljković

antifašizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.