Komentara: 0
Pregleda: 1845

Borba protiv trgovine ljudima

13.10.2009. u 15:51h
Izvor: RTV Yueco
Borba protiv trgovine ljudima

Povodom meseca borbe protiv trgovine ljudima policijska uprava u Subotici počela je sa edukacijom osnovnoškolaca. Učenicima sedmog i osmog razreda OŠ Jovan Mikić prikazan je dokumentarni film o trgovini ljudima, nakon čega su odslušali predavanja na tu temu.

Jedan od načina trgovine ljudima, u poslednje vreme, jeste trgovina preko interneta. Društvene mreže koje u svojoj ponudi imaju mogućnost ostavljanja ličnih podataka, kao i razgovor preko interneta, pravi su magnet za trgovce ljudima koji dobro osmišljenim pričama pokušavaju da zainteresuju uglavnom maloletne dovojčice.

Ove godine u OŠ Miloš Crnjanski sprovodi se projekat koji se odnosi na zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Trgovina decom koju prezentuje policijska uprava u Subotici, takođe se nalazi u u okviru ovog projekta.

Sledeće nedelje isto predavanje biće ogranizovano u srednjoj tehničkoj školi, dok će za dve nedelje poslednje predavanje,m u okviru meseca protiv trgovine ljudima, biti u OŠ u Bačkoj Topoli.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1845
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.