Komentara: 0
Pregleda: 7087

Borbe pasa kao krivično delo

15.01.2009. u 11:49h
<p>Subotica je jedan od gradova gde se nekoliko puta godi&scaron;nje održavaju borbe pasa.Mečevi pit bul terijera u Srbiji se najče&scaron;će se organizuju u Beogradu, &Scaron;apcu, Subotici i Pančevu. Opklade borbama dostižu i nekoliko hiljada evra, pa kazne predviđene Zakonom o veterinarstvu zaista deluju sme&scaron;no, kažu u Udruženju za za&scaron;titu životinja "Orka".</p>
Borbe pasa kao krivično delo

Organizovanje borbi pasa, klađenje i iznajmljivanje prostora za ovakve događaje uskoro bi izmenama Krivičnog zakonika trebalo da budu predviđeni kao krivično delo, a kazne bi se kretale od od tri do pet godina zatvora.Prema važećim propisima u Srbiji, borbe pasa sankcionišu se prekršajnim prijavama, za čije podnošenje su nadležni veterinarski inspektori, i novčanim kaznama od nekoliko hiljada dinara.

Za organizovanje ovog krvavog sporta u Srbiji do danas niko nije bio pozvan na krivičnu odgovornost.U Opštinskom sudu u Subotici kažu da do sada nije procesuiran ni jedan predmet, koji se odnosi na borbu pasa.Zabeleženo je šest krivičnih dela koja se odnose na oblast zaštite životne sredine i one su se odnosile na seču šume, krivolov, a bio je i slučaj mučenja i ubijanja životinja.

Postavljeno pre 15 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7087
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.