Komentara: 5
Pregleda: 1907

Božićne čestitke sugrađanima koji slave po julijanskom kalendaru

07.01.2023. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić - praznik rođenja Isusa Hrista. Tim povodom usledile su čestitke gradskih i crkvenih predstavnika. Tradicionalnim pozdravom "Mir božji, Hristos se rodi!" uz želje srećnog Božića svima koji ga danas slave - čestitkama se pridružuje i redakcija portala Subotica.com.
Božićne čestitke sugrađanima koji slave po julijanskom kalendaru

Danas je Božić, naradosniji hrišćanski praznik, za one koji slave po julijanskom kalendaru. Redakcija portala SUBOTICA.com želi vam srećan Božić, dan Hristovog rođenja, u nadi da ćete ga provesti u toplom domu, uz porodicu i najbliže, u duhu praznika.

MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI!
Srećan Božić.

* * * * * * * * * *
 

Božićna poruka Stevana Bakića, gradonačelnika Subotice

Božićne čestitke sugrađanima koji slave po julijanskom kalendaru

Svim građanima Subotice koji Božić slave po julijanskom kalendaru upućujem srdačne čestitke. Želim da ovaj veliki hrišćanski praznik provedete u krugu svojih najmilijih, u dobrom zdravlju i miru, i da vaše domove ispuni radost i ljubav.

Predstojeći praznični dani su i prilika da se iznova podsetimo na značaj međusobnog uvažavanja, razumevanja i tolerancije, i da zajedničkim snagama, ujedinjeni, možemo da savladamo sve izazove koji su pred nama.

Mir Božji, Hristos se rodi!

Srećna i uspešna nova 2023. godina!

* * * * * * * * * *
 

Božićna poruka Balinta Pastora, predsednika Skupštine Subotice

Božićne čestitke sugrađanima koji slave po julijanskom kalendaruU svojstvu predsednika Skupštine grada, čestitam Božić svim sugrađanima koji ga slave po julijanskom kalendaru.

Proslavite ga u zdravlju, radosti i blagostanju!

Poruka praznika, mir i dobrota neka vas prate, da negujete i širite istinske vrednosti.

Mir Božji, Hristos se rodi!

* * * * * * * * * *
 

Božićna poruka protoprezvitera Dušana Đukića, arhijerejskog namesnika subotičkog

Božićne čestitke sugrađanima koji slave po julijanskom kalendaru

Svim pravoslavnim vernicima želimo srećan nastupajući praznik Roždestva Hristovog. Da u ljubavi, miru i duhovnoj radosti dočekate najradosniji hrišćanski praznik, rođenje onoga  koji je jedino novo pod Suncem, Emanuila nade  i spasenja našeg koji je došao u ovaj svet  da nas spase, obnovi i vrati u zagrljaj Očev. Neka radost njegovog rođenja  obraduje i srca naša, neka toplina Vitlejemske pećine  zagreje duše naše i otkloni svaku tugu i bol onih koji su u nevolji.  Imajući u vidu one koji nemaju  za osnovne potrebe  pokažimo delatnu ljubav prema  njima kako bismo izmamili  i njihov osmeh  na lice. Želeći vam svako dobro  Bogomladenca Hrista, čestitamo vam  praznik sveradosnim pozdravom Mir Božji, Hristos se rodi! Čestitamo vam i nastupajuće  Novo leto, Novu godinu!

* * * * * * * * * *
 

Božićna poruka mons. Ferenca Fazekaša

Božićne čestitke sugrađanima koji slave po julijanskom kalendaru

"Evo javljam vam Blagovest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovom rodio Spasitelj - Hrist Gospodin" (Lk 2, 10-11).

Uistinu, nagoveštaj Isusovog rođenja radosna je vest za sve nas, jer zajedno sa njim možemo se nadati početku lepšeg sveta. U njemu je ka nama došao dragi Bog. On želi da nam bude blizak u svim našim radostima, ali i u našim slabostima, u našoj usamljenosti, u našim neuspesima.

Dobar deo našeg današnjeg sveta, prema svojoj mogućnosti, slavi ove dane u svečanoj prazničnoj atmosferi. Međutim, ako se u mislima vratimo na istorijski Božić uočićemo da betlehemski Božić nije bio tako raskošan. Jer, šta ima lepo u jednoj zapuštenoj štali, kakva je lepota u oskudnosti i šta je lepo u ljudskoj ravnodušnosti? Šta ima lepog u onome što su ljudi ondašnjeg sveta pružili Sinu Božjem povodom Njegovog rođenja na ovom svetu. Zaista, istorijska betlehemska slika deluje pusta, neutešna. Ali ipak, nešto je učinilo nezaboravnom, predivnom i to večno predivnom, jer nam se tada objavio dragi Bog, Gospodinov smešak, Njegova dobrota, Njegovo milosrđe i Njegova ljubav. 

Nebeski Otac je zato izabrao za mesto rođenja svoga Sina baš tako oskudnu okolinu, da bi nas uverio u to da nema takve bede, nema takve napuštenosti koja se ne bi mogla pretvoriti u lepotu, pošto se Bog pojavljuje, koji je sama Ljubav (usp. Iv 4,8) Tako naš život, naše životne okolnosti mogu biti i siromašne, okudne, usamljene ili čak bolne, ali ako ih ljubav okružuje, onda se sve to otkriva u drugačijem svetlu. 

Reči svetog Lava Velikog, pape, nas takođe pozivaju na radost: "Predragi, radujmo se, jer nam se danas rodio naš Spasitelj. I ne smemo biti tužni danas kada slavimo rođendan Života. Gospodin je uništio strah od smrti i obradovao nas obećanjem da će nam dati večni život. I neka se niko ne izdvaja iz ove radosti. Svi imamo jedan jedini razlog za opšte veselje - naš je Gospodin uništio greh i smrt i pošto nikoga nije našao bez greha, tako je došao da nas sve spasi. Neka se raduje pravednik, neka se približava pobedi! Neka se veseli i grešnik, jer je pozvan na oproštenje! Neka kliče od radosti i nekršteni, jer je pozvan na život!" (I. Govor o Rođenju Gospodnjem).

Celom Božijem narodu u ime naše Biskupije želim od srca da ovaj veliki Praznik Božića doživi u radosti, da se i u našim srcima zaista rodi Isus Hrist i Njegova ljubav. Amen"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1907
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

subotička biskupija

božić

pravoslavni božić

balint pastor

predsednik skupštine

stevan bakić

srpska pravoslavna crkva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.