Komentara: 0
Pregleda: 1717

"Bratstvo" pred novom privatizacijom

25.10.2010. u 23:10h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Fabrika vagona Bratstvo uskoro bi trebalo ponovo da bude privatizovana. Prethodni ugovor sa vlasnikom Vladimirom Delićem je poni&scaron;ten, zbog neispunjavanja ugovornih obaveza, zbog čega je ovo preduzeće ostalo gotovo bez posla, radnici bez plata, a proizvodnja se na&scaron;la pred ga&scaron;enjem.</p>
"Bratstvo" pred novom privatizacijom

U ovom trenutku privode se kraju pregovori sa slovačkim preduzećem iz iste branše Tatravagonkom, te se očekuje, kako navodi sekretar gradskog sindikalnog veća Ištvan Huđi, skoro potpisivanje ugovora.

- Predstavnici sindikata su već obavili razgovore u Slovačkoj sa rukovodstvom Tatravagonke oko budućeg kolektivnog ugovora, što za nas predstavlja jasan pokazatelj da će i pregovori između Ministarstva ekonomije i Tatravagonke uskoro biti okončani, naveo je Huđi.

Bratstvo bi tako iz državnih ruku, statusa u koji je dospeo nakon raskida ugovora sa Delićem, prešlo u vlasništvo jednog od najvećih evropskih proizvođača vagona, što bi trebalo da bude garancija da će se proizvodnja subotičkog preduzeća nastaviti. Već najavljena ulaganja od tri miliona evra pomogla bi Bratstvu da se oporavi od dugogodišnje krize.

* * *

Radni ugovori za 260 radnika

Deo rešavanja problema ove fabrike i zaposlenih jeste i isplata otpremnina, po osnovu socijalnog programa, koje je prihvatilo stotinak radnika, uglavnom onih kojima je ostalo par godina do penzije. Radne ugovore sa novim vlasnikom iz Slovačke potpisaće 260 radnika, sa velikim očekivanjima da se proizvodnja normalizuje i lični dohoci

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1717
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.