Komentara: 4
Pregleda: 9457

Briga o deci i talentima je najveće blago

08.11.2016. u 01:34h
Izvor: Subotičke novine
Gradimo kompetentnije i srećnije društvo, preko ličnog razvoja deteta i njegove porodice, poruka je Maje Gabrić Stipić koja je uvrštena u najuži krug kandidatkinja za prestižnu privrednu nagradu, desete jubilarne dodele priznanja „Cvet uspeha za Ženu zmaja”
Briga o deci i talentima je najveće blago

Za svoj projekat „Vrtić na daljinu”, Maja je dobila drugu nagradu, na lokalnom takmičenju za najbolju biznis inovaciju, a trenutno učestvuje i na nacionalnom takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju.

Na ideju da započne sopstveni biznis, Maja Gabrić Stipić, master psiholog, a trenutno je i na doktorskim studijama, odlučila se 2012. godine, želeći da svojoj i drugoj deci u Subotici pruži maksimalno podsticajno mesto i kvalitetnu uslugu vrtića.

Maja je otvorila vrata vrtića "Mali talenti", osnovanog kao preduzeće, u junu 2013. godine, a osnovna delatnost mu je dnevna briga o deci. Vrhunsku brigu o deci vodi Maja i njen tim od šest zaposlenih vaspitačica, koje se staraju o 50 mališana, podeljenih u pet vaspitnih grupa, u kojima su deca od jedne do sedam godina starosti. U timu je i 10 saradnica, različitih profesija, logoped, pedijatar, pedagog, psiholog, učitelj, vaspitać, ekonomista, knjigovođa, pravnik i akademski umetnik.

Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ Srbije, definisala je ko može da stekne titulu „žene zmaja”, ocenjujući da je to svaka žena u Srbiji, koja „stiže sve”.

Briga o deci i talentima je najveće blago

- Žena zmaj, koju mi promovišemo ovogodišnjom nagradom „Cvet uspeha za ženu zmaja”, je ona koja svojim kvalitetima i izutenim preduzetničkim naporima, uspela da napravi ozbiljno preduzeće, a svojim radom i zalaganjem pokazuje, da su srpske preduzetnice jake, sposobne i izuzetno posvećene biznisima koje vode, a u Srbiji ih ima mnogo. Zato je glavna nit koja ih spaja „biznis sa dušom”, jer upravo tako pristupaju poslovanju, istakla je Popović Pantić.

Kada je u pitanju Maja Gabrić Stipić, navedenim činjenivcama se može dodati i dodatna briga te preduzetnice za svojih troje dec, sinove Andreju i Relju i kćerkicu Mašu, koji sa suprugom Gordanom Stipićem,diplomiranim ekonomistom, podrškom pomažu Maji u njenim preduzetničkim aktivnostima.

Briga o deci i talentima je najveće blago

Svoje profesionalno znanje iz oblasti dečje psihologije i savetovanja, Maja je upotrebila za kreiranje kvalitetnog programa, kako bi obezbedila maksimalnu uslugu porodicama koje smatraju, da je rani razvoj dece od izuzetnog značaja. Sa svojim timom organizuje radionice i predavanja za roditelje, dodatne radionice za decu, porodično savetovanje i terapiju, a u izradi je i web sajt „Vrtić na daljinu”, koji će porodicama pružiti on-line podršku stručnjaka.

Razvojem projekta „Vrtić na daljinu”, Maja veruje da će biti u prilici , da tokom narednih godinu dana bude podrška i da pomogne mnogim porodicama, ali i koleginicama iz struke. Veruje da će ovaj posao i omogućiti nekim ženama da se zaposle na poslovime on-line podrške, kao i ćena sa invaliditetom, žena u trudnoći, mlade majke i žene bez radnog iskustva, starije žene sa iskustvom , a kojim aje teško da fizički obavljaju vaspitački posao, na klasičan način.

Za taj projekat, Maja je dobila drugu nagradu, na lokalnom takmičenju za najbolju biznis inovaciju, a trenutno učestvuje i na nacionalnom takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju.

- Vrtić pruža uslugu boravka dece koja obuhvata: kompletno organizovan vaspitno-obrazovni rad sa decom, nadzor od strane stručnih vaspitača i medicinskih sestara, ishranu i dnevni odmor. Nastojimo da pružimo visoko kvalitetnu uslugu. Svi vaspitači su edukovani po Montesori pedagogiji i posebnom NTC sistemu učenja, razvijenom u okviru MENSE. Ovi programi se koriste u svakodnevnom radu vrtića, u cilju maksimalnog razvoja intelektualnih sposobnosti kod dece, osamostaljivanja i optimalnog razvoja svih funkcija i sposobnosti. Specifičnost je i kontinuirani rad psihologa sa decom, u cilju otkrivanja i negovanja talenata, otklanjanja poteškoća u razvoju i pružanja podrške maksimalnom napretku deteta. U vrtiću se uči engleski i mađarski. Planiramo, da i svako dete koje završi ovaj vrtić bude dalje praćeno kroz školovanje, u cilju efikasnijeg daljeg razvoja, podrške u efikasnijim načinima učenja, donošenju odluka vezanih za buduće zanimanje, pripreme za takmičenja i drugih aktivnosti.Važno nam je i da se kod dece, u najranijem uzrastu, podstiče maksimalni razvoj intelektualnih, emocionalnih i socijalnih veština. Vrtić “Mali talenti” se zalaže, da kod svakog deteta otkrije i neguje talente, razvija veštine i podstiče individualnost. Cilj nam je da budemo partneri porodice, na putu odrastanja dece i sazrevanja i da pružimo podršku u stimulaciji razvoja dece, kaže Maja Gabrić Stipić za Subotičke novine.

Briga o deci i talentima je najveće blago

Prošle godine, nakon odobrenih sredstava Regionalne razvojne agencije, radila je na usavršavanju stručnog kadra, iz oblasti „Montesori” obrazovanja, zasnovanog na podsticanju samostalnosti i individualnosti deteta.

Maja se kao preduzetnica i majka troje dece, svakodnevno trudi da balansira svoje vreme i energiju između poslovnih i porodičnih obaveza, a smatra da je najvažnije biti posvećen poslu i imati pozitivan stav.

- Pozitivnost nas vodi putevima na kojima u svemu vidimo bolju stranu, a poteškoće samo kao novi zadatak za rešavanje, što je i krucijalna realnost ne samo u poslovanju, nego i u životu, kaže Maja Gabrić Stipić za Subotičke novine.

Cvet uspeha za Ženu zmaja

Ministarstvo privrede duži niz godina podržava realizaciju manifestacije Cvet uspeha za Ženu zmaja, kao važnu inicijativu za afirmaciju ženskog preduzetništva i razvoja budućih generacija uspešnih poslovnih žena.Edukacije za otpočinjanje biznisa prošlo je 4400 žena, osnovano je 10 partnerskih organizacija Udruženja poslovnih žena Srbije, a do sada je 97 žena u Srbiji dobilo priznanje „Cvet uspeha za Ženu zmaja”

Investicije u žensko preduzetništvo

- Pojavila se nova energija u vazduhu, koja motiviše mlade žene za preduzetničke vode i na polju tehnološkog preduzetništva. Investitori su to prepoznali i ove godine uložili 50 miliona dolara u start up-ove iz Srbije. Žene se pozicioniraju kao kao osnivači i suosnivači u sektorima, u kojima ih nikada pre nije bilo, svi kreću iz Srbije i uspevaju da budu operativne i profitabilne, kaže Olivera Popović, potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Vredan tim Srbije

Manifestaciju „Cvet uspeha” dobitnice nagrade „Žena zmaj” smatraju dodatnom energijom i podrškom da su izabrale pravi put kao preduzetnice. Preduzetnice smatraju sebe vrednim timom Srbije. Nagradam se nisu nadale, a kada je njihov rad prepoznat kao inovativan, doživljavaju poštovanje i uvažavanje i u svom okruženju, zbog svoje istrajnosti.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 9457
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.