Komentara: 11
Pregleda: 2071
Foto

Briga o demografskoj slici jedan od prioriteta

29.09.2021. u 16:41h
Izvor: Subotica.com
Briga o demografskoj slici jedan od prioriteta

U okviru radne posete našem gradu, pomoćnica ministra za brigu porodici i demografiju Aleksandra Čamagić sastala se sa  predstavnicima Grada Subotice sa kojima je razgovarala o demografskim i merama pronatalitetne politike koje se realizuju.

- Samo nedelju dana pošto je održan Demografski simpozijum u Budimpešti, gde je predsednik Vučić rekao da će pitanje demografije biti glavno političko pitanje, odnosno pitanje opstanka i Srbije i drugih zemalja, imamo prilike da resornom ministarstvu pokažemo sve ono što smo na lokalnom nivou uradili po pitanju ovih mera. Nastojali smo da kroz razvoj usluga i razvoj infrastrukture pomognemo mladima da se ostvare u ulozi roditelja, da povećamo broj dece,  podržavamo izgradnju vrtića u seoskim sredinama – ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti. – Sve je spremno za otvaranje Centra za vantelesnu oplodnju, a tu su i drugi primeri dobre prakse. Kako je za svakog čoveka glavni cilj da ima potomstvo, tako je i za grad važno da omogući uslove da to potomstvo i ostvare.

Briga o demografskoj slici jedan od prioritetaPomoćnica ministra Aleksandra Čamagić naglasila je da je zadovoljna svim nastojanjima Grada Subotice da podrži  brigu o porodici.

- Suočavamo se sa velikim demografskim problemom, ove godine  imamo manje od 60 hiljada novorođene dece i više od 115 hiljada umrlih, skaki dan nestaje 100 stanovnika i nestane grad veličine Šapca – predočila je Čamagić. – Naš zadatak je da obiđemp lokalne samouprave, da vidimo šta se radi na tom polju i da pomognemo gde god je moguće. Zato je zadatak svih nas da podržimo sve mere i vratimo porodicu na mesto koje joj pripada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2071
Povezane teme

jasmina stevanović

pronatalitetna politika

briga o porodici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.