Komentara: 2
Pregleda: 2421

Broj izdatih građevinskih dozvola na prošlogodišnjem nivou

24.08.2015. u 16:53h
Izvor: RTV Yueco
Broj izdatih građevinskih dozvola u prvih šest meseci ove godine na istom je nivou kao prethodne, pokazuju podaci Gradske službe za građevinarstvo. Od januara od kraja juna izdato je oko 50 dozvola za izgradnju industrijskih, stambenih i porodičnih objekata. Konstanatan nivo izdatih dozvola, i pored višegodišnje krize u građevinarstvu, trgovci nekretninama vide kao odgovor na sve ćešće zahteve potencijalnih kupaca za stanovima u novogradnji.
Broj izdatih građevinskih dozvola na prošlogodišnjem nivou

U prvoj polovini ove godine Gradska služba za građevinsratvo izdala je između 45 i 50 građevinskih dozvola koje se odnose industrijske porodične i stambene objekte, što je slično nivou iz prošle godine, kada su u prvih šest meseci izdate 53 dozvole.

Ovaj nivo je brojčano konstantan već nekoliko godina, a jedino što je novo jeste rok od 28 dana za izdavanje dozvola, za koji u ovoj službi kažu da nije uzrokovao nikakve problem, jer su dozvole i ranije izdavali u kratkim rokovima.

U agenciji za promet nekretninama “Top Tip” ocenjuju da konstantan broj izdatih građevinskih dozvola oslikava opredeljenje potencijalnih kupaca nekretnina, koji su sve većoj meri kupuju stanove u novogradnji.

Na buduću gradnju može da utiče još jedan trend među zainteresovanim kupcima, koji sve više traže ili manje stanove - garsonjere ili manje dvosobne, ili stanove površine do 90 kvadratnih metara, dok je potražnja stanovima površine oko 60 kvadratnih metara sve manja, a njih je na tržištu i najviše.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2421
Povezane teme

gradska služba za građevinarstvo

građevinska dozvola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.