Komentara: 2
Pregleda: 3814

Carinici sprečili ilegalne prelaske granice u tri navrata

26.10.2018. u 18:01h
Izvor: Subotica.com
Na izlaznoj strani graničnog prelaza "Horgoš", carinici su 24. i 25. oktobra u tri navrata sprečili migrante da sakriveni u kamionima pređu granicu, a jedan od njih sprečen je u svojim pokušajima dva dana zaredom.
Carinici sprečili ilegalne prelaske granice u tri navrata

Kada je kamion, koji je prevozio frižidere iz naše zemlje za nemačko tržište, odvojen za pregled skenerom, carinski službenici su na snimku uočili siluete ljudskih figura. Uputivši se ka kamionu radi detaljne kontrole, primetili su presečenu, pa ponovo pomoću čiode i superlepka zalepljenu sajlu, što je bio pouzdan znak da se u kamionu nalaze "slepi putnici".

U tovaru robe, zatekli su dvojicu Avganistanaca, od kojih je jedan susret sa carinicima imao svega dan ranije. Tada je, u društvu Pakistanca, otkriven u poluprikolici šlepera, koji je transportovao plastične kontejnere iz Srbije ka Francuskoj.

Carinici sprečili ilegalne prelaske granice u tri navrata

Carinski skener na "Horgošu" juče je pokazao još tri ljudske siluete, ovoga puta u kamionu koji je na relaciji Turska – Mađarska prevozio auto-delove, transportnu ambalažu i PVC proizvode.

Pored skenera, sakrivene putnike odala je i presečena sajla na prikolici, u kojoj su među tovarom robe pronađena još trojica Avganistanaca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3814
Povezane teme

granični prelaz horgoš

migranti

uprava carina

ilegalan prelazak granice

carinici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.