Komentara: 1
Pregleda: 530

Carinici za dva dana zaplenili preko 1,5 kg zlata

19.07.2024. u 12:26h
Izvor: Subotica.com
Carinski službenici su 16. i 18. jula na ulazu graničnih prelaza Horgoš i Bački Vinogradi, u saradnji sa policijom, zaplenili preko 1,5 kg zlatnog nakita u prtljagu i automobilima putnika koji dragocenosti nisu prijavili.
Carinici za dva dana zaplenili preko 1,5 kg zlata

Prvi slučaj je otkriven 16. jula oko ponoći na GP Horgoš kada je na red za redovnu kontrolu pristigao mercedes stranih registracija sa dvojicom putnika koji su na pitanje carinskih službenika rekli da nemaju ništa da prijave.

Međutim, daljim pregledom koji je usledio, u koferu suvozača kao i u neseseru skrivenom u pretinac između vozačevoj i suvozačevog sedišta, otkriveno je pravo malo bogatstvo.

Utvrđeno je da je srani državljanin, koji je putovao na suvozačkom mestu, sa sobom na putovanje poneo 56 komada raznog zlatnog nakita ukupne težine 1. 403 grama.

Carinici za dva dana zaplenili preko 1,5 kg zlataSličan pokušaj krijumčarenja dragocenosti otkriven je 18. jula na u prepodnevnim čaovima na GP Bački Vinogradi kada je na red za redovnu kontrolu pristigao BMW sreanih registracija.

Bračni par koji se nalazio u vozilu je na pitanje da li imaju nešto da prijave odgovorio odrično, ali je detaljnim pregledom vozila ustanovljeno da to ne odgovara istini.

Naime, utvrđeno je da su dva ručna časovnika poznate robne marke "Emporio Armani" i još jedan marke "Cluse" bila umotana u toalet papir i sakrivena u kaseti ispred suvozačevog sedišta, dok je u tašni vozačeve supruge otkrivena kutija puna neprijavljenog zlatnog nakita teškog 147 grama. 

U oba slučaja nakit je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 časova i 50 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 530
Povezane teme

granični prelaz horgoš

granični prelaz Bački Vinogradi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.