Komentara: 0
Pregleda: 1758

Časopis "Karton" - poziv piscima i umetnicima

11.08.2009. u 22:39h
Časopis "Karton" - poziv piscima i umetnicima

Približavamo se kreiranju novog, četvrtog broja kultur-propagandnog časopisa KARTON, njegovog letnjeg izdanja. Otuda vas ovom prilikom pozivamo da ispunite letnje mu stranice svojim autentičnim, osvežavajućim mislima, esejima, pričama, fotografijama, likovnim i grafičkim radovima, dramama, stihovima.., te iste pošaljete na adresu: office@fokus-su.rs.

Za one, koji se prvi put susreću sa ovim časopisom, prethodna tri broja mogu pročitati na sajtu FOKUS Fondacije: www.fokus-su.rs, u odeljku Projekti.

Svaki broj časopisa sadrži tematski deo koji će ovaj put obrađivati temu GRAD:

Grad u u odnosu sa ljudima, sa osobom, i naročito odnos između njih. Odnos grada prema čoveku i čoveka prema gradu, sveprožimajući međusobni uticaji, jedinstvo grada ili grupisanja u gradu, uticaj grada na odnose među ljudima, posledice tih uticaja. Može grad i čovek da bude ispitan u pozitivnom smislu ili u oba smisla. Kao i grad i psiha, grad i psihoza. Zatvorenost ili možda otvorenost? Privatna i kolektivna sfera, njihova uslovljenost ili isprepletenost. Maska kao - otuđenost, providnost, naziranje inidividue ili slično.

Časopis "Karton" - poziv piscima i umetnicima

Negativna odnosno pozitivna strana grada, ili obe ujedno, jedna u drugu slivajući, alternirajući se.

Najzad, grad kao mikroklima, tkivo prokrvljeno tolikim pričama, događanjima i događajima, isprepleteni sistem, individuama, koje se u njemu rastapaju ili utapaju, ispred ili iza maske, ili sasvim bez nje.

Na ova i druga mnogobrojna pitanja tražimo odgovore ili još novija pitanja, dok punimo ovaj gradski list i konačnu mu formu GRADimo.

Za autore, koji ne nađu inspiraciju u gore formulisanoj temi, mogu svakako da se izraze po pitanju bilo koje druge u već pomenutim umetničkim formama.

Redakcija časopisa će od svih pristiglih radova odabrati one koji će ući u sledeći broj.

Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1758
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.