Komentara: 1
Pregleda: 4435

Časovi van učionice za bolje usvajanje znanja

19.11.2015. u 18:02h
Izvor: RTV Yueco
U okviru redovnih nastavnih aktivnosti, đacima Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ deo obrazovnog procesa organizovan je van školske učionice.U zavisnosti od uzrasta, jednom nedeljno ili bar dva puta mesečno, kreativnu nastavu i učenje kroz igru sprovode u Igraonici „Abrakadabra“. Prema rečima defektologa, takav vid nastave značajno podstiče razvoj dece sa psiho-fizičkim smetnjama.
Časovi van učionice za bolje usvajanje znanja

Organizovanje nastave za osnovce u igraonici Abrakadabra je dugogodišnja praksa, koju OŠ „Žarko Zrenjanin“ sprovodi kako bi uticala na razvoj psiho-motornih sposobnosti kod dece. Prema rečima defektologa, zbog siromaštva informacija koje imaju ova deca, za kvalitetno usvajanje znanja neophodna je česta promena okruženja i realizovanje novih aktivnosti.

U radu sa decom, profesorima OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Igraonici „Abrakadabra“ pomaže i vaspitačica, Marta Nađ Balog, koja najbolje zna probleme sa kojima se suočavaju deca sa invaliditetom. Šansa da nađe zaposlenje i to u struci, Marti daje nadu da društvo počelo da vodi brigu o osobama sa invaliditetom.

Pored Igraonice „Abrakadabra“, đaci OŠ „Žarko Zrenjanin“ nastavne aktivnosti pohađaju i na školskom salašu „Esperanca“, u blizini Horgoša. Jedan dan u polugodištu đaci časove pohađaju u prirodi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4435
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.