Komentara: 1
Pregleda: 2622

Ceđenje penzionera

15.07.2009. u 18:13h
Izvor: Subotičke novine
<p>Termalni bazen na Paliću od ove sezone radi u dve smene, uz pauzu od sat vremena od 13 do 14 časova, kada svi posetioci moraju da izađu napolje i da na suncu čekaju na ponovni ulazak, i naravno ponovo da plate ulaznicu od 240 dinara, dok penzioneri plaćaju cenu od 160 dinara. Nezadovoljni ovakvim tretmanom, grupa subotičkih penzionera obratila se medijima tražeći podr&scaron;ku za re&scaron;enje ovog problema.</p>
Ceđenje penzionera

Mi smo dugogodišnji korisnici usluga termalnog bazena, slobodno mogu da kažem da su penzioneri uglavnom i jedini koji se tamo kupaju - kaže u ime penzionera Marija Dragojlović. - Jako smo razočarani, od ove godine bazen radi dvokratno od 9 do 13 i od 14 do 18 časova.

Među nam je mnogo bolesnih i onih koji imaju i po osamdeset godina i moramo da sedimo na suncu da čekamo da se kapije ponovo otvore. Naravno, i da opet platimo 160 dinara, plaća se za svaki ulazak, pa tako onaj ko hoće da koristi termalnu vodu ceo dan mora za to da izdvoji 320 dinara. A to nije sve, mnogi dolaze iz grada, plaćaju jednu ili dve autobuske karte u jednom pravcu i kada se to sve sabere dnevno to bude skoro hiljadu dinara. Pitam ja vas koji penzioner može sebi to da dozvoli. A mnogima je ovaj bazen jedina prilika da poboljšaju svoje zdravlje.

Marija kaže da su se obraćali preduzeću „Palić-Ludoš", ali da nisu uspeli da stupe u kontakt sa direktorom.

Savetovano im je da pišu Upravnom odboru preduzeća, što su i učinili pre tri nedelje ali nikakav odgovor nisu dobili. Penzioneri kažu da se za bazen u Dudovoj šumi plaća karta od 100 dinara za celodnevni boravak, u Junaković banji cena je 150 dinara dnevno, a i u Moraholomu u Mađarskoj za korišćenje termalnih bazena naknada je 250 dinara dnevno.

- Na Paliću sem vode u tom jednom bazenu ne dobijete ništa - kaže Marija. - Ima nešto malo suncobrana, ali do njih dođu oni koji stignu prvi. Od prošle godine sem što su izbetonirana dva-tri stepenika ništa se nije promenilo, a cena je mnogo veća. U drugim mestima ponuda je veća a cene manje.


Bazen nerentabilan - možda i zatvaranje

Potpuno suprotnu priču o termalnom bazenu na Paliću ima Dragutin Miljković, direktor preduzeća „Palić-Ludoš".

- Cena karte se nije menjala u odnosu na prošlogodišnju - kaže za „Subotičke novine" Miljković. - Istina, ove godine bazen radi dvokratno, karta se naplaćuje pri svakom ulasku i tako je u svim kupalištima. Pauzu u radu bazena morali smo da uvedemo iz higijensko-zdravstvenih razloga. Primetili smo veliku količinu fekalnih bakterija u vodi i svaki dan ubacujemo hemikalije koje ih neutrališu. Voda se svakodnevno dopunjava, a dva puta nedeljno se menja u potpunosti, kada se i bazen dezinfikuje.

Miljković tvrdi da je bazen nerentabilan i da se ozbiljno razmišlja o njegovom zatvaranju. Zbog loših vremenskih uslova u junu promet je između 60 i 70 hiljada dinara, a samo za termalnu vodu za ovaj mesec preduzeće mora da plati 260.000 dinara.

- Svesni smo da mnogi ne mogu da plate da svaki dan budu na bazenu, učinili smo toliko da penzioneri dobiju povlašćenu cenu - kaže direktor javnog preduzeća. - Istina je da su oni većinom korisnici termalne vode, ali i to da zbog toga ne možemo naše usluge ponudimo i drugim korisnicima, kao što su sportisti, rekreativci i drugi. Pokušavali smo da od Grada i Pokrajine obezbedimo neku pomoć i subvencije, ali nismo dobili ništa. Ni vreme nam ne ide na ruku, poseta je slaba, tako da ja lako moguće da ćemo za ovu sezonu morati zatvoriti bazen.

Miljković kaže da je Upravni odbor preduzeća razmatrao zahtev penzionera za smanjenje cene, ali da ga nije prihvatio. Obaveštenje o odluci ne mogu da pošalju jer nemaju adresu, pa poziva penzionere da dođu kod njega i da im objasni sve što ih interesuje.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2622
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.