Komentara: 2
Pregleda: 1039

CEKOR u subotu organizuje potpisivanje peticije za pošumljavanje Vojvodine

02.03.2023. u 10:38h
Izvor: Subotica.com
Centar za ekologiju i održivi razvoj CEKOR poziva ekološki osvešćene građane da potpišu peticiju u cilju pošumljavanja Vojvodine. Potpisivanje peticije biće organizovano u subotu, od 11 do 15h na Korzou kod broja 15.
CEKOR u subotu organizuje potpisivanje peticije za pošumljavanje Vojvodine
Foto: Ilustracija, arhiva

CEKOR je član mreže "Pošumimo Vojvodinu" koja ima za cilj da prikupi 10 hiljada potpisa građana. 

Potpisima se obraćamo Skupštini Srbije, Skupštini AP Vojvodine i Pokrajinskoj vladi da izmenama odgovarajućih zakona pospeše pošumljavanja Vojvodine, koja je posebno loše pošumljena. Trećina opština i gradova u APV ima pošumljenost manje od 1%. Manje od deset
opština i gradova u Vojvodini (od ukupno 45) je u poslednje četiri godine plaćalo sadnju vetrozaštitnih pojaseva, a i to sa simboličnim iznosima. Zahtevamo ukidanje plaćanje nadoknade za promenu namene poljoprivrednog zemljišta radi pošumljavanja
- objašnjavaju iz CEKOR-a.

Iz ove organizacije podsećaju da Zakon o šumama propisuje da opštine na pošumljavanje treba da troše 30 odsto sredstava od naknade za korišćenje šuma i dodaju da svega dve vojvođanske opštine imaju program trošenja tih sredstava.

Akciju će podržati Ivan Jušković Hras koji je sam zasadio više od 5 hiljada hrastova u okviru sopstvene inicijative za ekološku i društvenu trasformaciu Srbije. On će u subotu od 14h održati predavanje u prostorijama CEKOR-a (Korzo 15/13).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1039
Povezane teme

nevladina organizacija cekor

peticija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.