Komentara: 0
Pregleda: 2568

Celodnevni boravak za decu počeo sa radom

12.05.2020. u 11:34h
Izvor: subotica.rs
U subotičkim osnovnim školama juče je otvoren celodnevni boravak za decu do 12 godina, čiji roditelji su se vratili na posao. Prvog radnog dana, u školama se pojavila polovina prijavljene dece, a u narednim danima očekuje se da taj broj bude veći. Kako bi spremno dočekale početak rada, lokalna samouprava je školama obezbedila zaštitna sredstva.
Celodnevni boravak za decu počeo sa radom

U skladu sa instrukcijama Ministarstva prosvete, OŠ "Ivan Goran Kovačić" juče je dočekala prve učenike u celodnevnom boravku. Po rečima direktorke Branke Bešlić, potrebu za celodnevnim boravkom do sada je iskazalo 16 porodica za isto toliko učenika koji pohađaju 1. i 2. razred.

- Prvu nedelju će u boravku boraviti do osmoro dece. Deca će boraviti u školi od 7:30 do 16:20 časova. Trudili smo se da deci boravak u školi posle dva meseca učinimo zanimljivim i sadržajnim. Pored praćenja TV časova, za učenike su organizovane kreativne sportske, kao  i igrovne aktivnosti u  dvorištu škole - rekla je Bešlić, dodajući da su u cilju prevencije infekcije kovid-19, pojačali i uveli dodatne mere zaštite. - Izvršena je dezinfekcija prostora  i opreme, postavljene su dezobarijere na svim ulazima u školu i dezinfekcija ruku, a obezbeđene su i zaštitne maske i rukavice za sve zaposlene.

Celodnevni boravak za decu počeo sa radom

Branka Bešlič (arhiva, jun 2019)

Pomoć u nabavci neophodnih zaštitnih sredstava za rad pružili su lokalna samouprava i Gradski štab za vanredne situacije, koji su tokom protekle nedelje snabdeli osnovne škole i 50 objekata Predškolske ustanove "Naša radost" maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju ruku i prostorija, kako bi spremno dočekali početak rada.

- Komunikacija sa školama sve vreme trajanja vanrednog stanja bila je stalna. Upravo ova škola spada u red onih koje su organizovale i neposredan rad sa učenicima i održavale časove preko Skajpa, ali je imala i niz drugih aktivnosti u uslovima vanrednog stanja, kroz društveno humanitarni rad i različite vrste pomoći. Naime, u nekim vrtićima i školama, pa i ovoj, stručne službe pružale su psihološku podršku deci i roditeljima kako bi im olakšali, odnosno osnažili ih da na najbezbolniji način funkcionišu u uslovima vanrednog stanja - rekla je Jasmina Stevanović, sekretarka Sekratarijata za društvene delatnosti, podsećajući da su đaci, nastavnici i roditelji sašili maske koje su kasnije predate zaposlenima u Predškolskoj ustanovi "Naša radost". - Taj gest pokazuje da nismo zaboravili jedni na druge, ni mi na škole, a ni škole na svoj grad, i da treba da se držimo zajedno i pomognemo jedni drugima. Na jedan poseban način zapravo smo uputili deci  poruku, čija je suština da sve što urade može i te kako da bude praktično primenjeno i da su deo društva koji nam je najvažniji, ali na koji uvek možemo i moramo da računamo.

Celodnevni boravak za decu počeo sa radom

Jasmina Stevanović (arhiva, januar 2020)

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2568

Povezana vest

Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

produženi boravak

jasmina stevanović

branka bešlić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.