Komentara: 16
Pregleda: 7521

Cena lubenice pala, krenula i prodaja

16.07.2021. u 10:40h
Izvor: TV Subotica
Sezona prodaje bostana uveliko je počela, a već godinama Subotičani slatke lubenice i dinje pazare iz kamiona na dobro poznatim lokacijama širom grada.
Cena lubenice pala, krenula i prodaja

Prostor ispred „Minerve“ na Karađorđevom putu standardno zakupljuje Siniša Sajlić, koji kaže da nešto bolju prodaju oseti tek sada, kada su cene malo pale. Kilogram lubenice kod njega staje 60 dinara, a dinje od 100 do 120.

- U početku je bilo slabo, skupa je bila lubenica, prodavali smo za 100 dinara, pa za 80 dinara, a sad, kako cena malo opada, počinju građani više da kupuju nego što su kupovali dok je bila skuplja. U svakom slučaju smo zadovoljni, trudimo se da donesemo kvalitetne i sveže dinje i lubince kako bi građani bili zadovoljni - kaže Siniša. 

Cena lubenice pala, krenula i prodajaBostan koji kupite kod Siniše poreklom je iz mesta Deronje kod Novog Sada, a kako on ističe, iako je lokacija veoma prometna, najveći  pazar prave mu stare mušterije. Veli, metode biranja su razne, neki kucaju, neki zagledaju, međutim, većina se ipak oslanja na njegovo dugogodišnje iskustvo i prepušta mu izbor.

- Imamo šarene lubenice, a imamo i crne, starinske, prve sorte što su bile. Neko vreme ih nije bilo, ali su sad opet počeli da sade i te crne lubenice i sad kao da se vraćamo u stara vremena - dodaje Siniša.

Tu je bila i Etelka Korom, koja je pazarila dinje. Kaže, za cenu se nije mnogo raspitivala, naišla je i svidelo joj se.

- Mislim da je sada vreme za lubenice i dinje, i dosta je velika ponuda - zadovoljno će Etelka.

Cena lubenice pala, krenula i prodaja

Od 50 lokacija za prodaju bostana, JKP „Subotičke pijace“ izdalo je 40 na period od tri meseca, od juna do kraja avgusta. Uglavnom su to isti zakupci, koji iz godine u godinu ne menjaju lokaciju. Najtraženije su one u centru grada, a kako zbog vremenskih uslova ove godine sve kasni, većina prodavaca je tražila da im se zakup produži i na septembar.

- Najviše su izdate gradske lokacije, oko centra grada, naši sugrađani već znaju gde mogu kupiti svežu lubenicu, ali su takođe izdate i lokacije u prigradskim mesnim zajednicama Čantaviru, Tavankutu i Bajmoku. Primetna je želja zakupaca da prodaju duže i na određenim lokacijama, gde je to moguće, odobrili smo prodaju i nakon avgusta - kaže Josipa Vojnić Tunić iz JKP „Subotičke pijace“.

Cena lubenice pala, krenula i prodaja

Iz JKP „Subotičke pijace“ dodaju da se cena zakupa nije menjala, te prodavci mesečno plaćaju od 7.500 do 15.000 dinara, u zavisnosti od lokacije.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 5 dana
Komentara: 16
Pregleda: 7521
Povezane teme

jkp subotičke pijace

lubenice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.