Komentara: 1
Pregleda: 4834
Video
Foto

Centar Subotice u znaku cveća i sadnica

24.10.2024. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Subotičani će u naredna tri dana sve do subote, moći da pazare cveće, sobne biljke, sadnice, zimzeleno drveće, kao i sadni materijal, na centralnom gradskom trgu gde je počela još jedna „Cvetna jesen u Subotici”.
Centar Subotice u znaku cveća i sadnica

Manifestaciju su organizovali proizvođači cveća i sadnog materijala iz Sombora.

 - Subotica je jedan ozbiljan grad i sigurno zaslužuje da njeno građanstvo ima ovakvu priliku. Manifestacija je sad već prešla u tradiciju, ovo je jedanaesta po redu i Grad je to podržao maksimalno samim prostorom na kom se nalazi. Imate priliku da vidite izlagače od Vranja do Horgoša, dakle iz cele Srbije. Odziv je fantastičan, imamo više od 30 izlagača, a biljke su prilagođene godišnjem dobu, svako ima priliku da dopuni ono što nije uspeo na proleće – naveo je Dušan Kontić, organizator.

Centar Subotice u znaku cveća i sadnica

„Cvetnu jesen u Subotici“ podržala je i lokalna samouprava.

 - Danas na Centralnom gradskom trgu, imamo priliku da uživamo u svim prirodnim lepotama, u kreativnosti, ali i u ljubavi prema cveću. Cveće nije samo dekoracija, stručnjaci kažu da cveće donosi radost, mir i harmoniju u našu svakodnevicu i ja bih ovom prilikom uputila poziv građanima da posete ovu manifestaciju i uživaju. Sigurna sam da će svaki posetilac pronaći nešto za svoj dom ili vrt - poručila je Milanka Kostić, člana Gradskog veća za oblast kulture.

Centar Subotice u znaku cveća i sadnicaNa sajmu se, između ostalih, predstavio i Dimitrije Ivić iz Despotovca, koji dolazi u Suboticu po šesti put.

- Bavimo se cvećarstvom 54 godine, ovo je sada prvenstveno jesenji asortiman. To su trenutno biljke koje su i dalje sa cvetom – zimzelena magnolija, grandiflora, koja cveta od maja do kraja godine i kojoj list nikad ne otpadne, imamo japanske jabuke, indijski jorgovan, nar i sve ono što je jesenja ponuda - kaže Dimitrije i dodaje da su Subotičani veoma zainteresovani za njegovu ponudu.

Izvor: Subotica.com
Manifestacija "Cvetna jesen u Subotici" Manifestacija "Cvetna jesen u Subotici" Manifestacija "Cvetna jesen u Subotici" Manifestacija "Cvetna jesen u Subotici" Manifestacija "Cvetna jesen u Subotici" Manifestacija "Cvetna jesen u Subotici" Manifestacija "Cvetna jesen u Subotici" Manifestacija "Cvetna jesen u Subotici"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 dana i 3 časova
Komentara: 1
Pregleda: 4834
Povezane teme

sajam cveća

cvetna jesen u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.