Komentara: 0
Pregleda: 5080

Čestitike za katolički Uskrs

11.04.2009. u 10:22h
Izvor: RTV Yueco
<p>Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sve&scaron;tenstvu i svim vernicima koji ovaj veliki hri&scaron;ćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, saop&scaron;teno je iz kabineta predsednika.</p>
Čestitike za katolički Uskrs

"Iskreno želim da u vremenu velikih iskušenja očuvamo vrednosti našeg društva i pronađemo put do trajne stabilnosti. želim da praznične dane provedete u miru i radosti, u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija ", poručio je predsednik Srbije u čestitki.

Povodom predstojećeg Uskrsa, predsednik Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine dr Bojan Pajtić uputio je čestitke velikodostojnicima, sveštenstvu i vernicima crkava i verskih zajednica, koji ovaj praznik proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru.

U svojoj čestitki, predsednik Izvršnog veća poželeo im je da ovaj najveći hrišćanski praznik provedu spokojno i radosno, okruženi ljubavlju bližnjih, sa nadom u dolazak boljih dana ispunjenih slogom i praštanjem, mirom i blagostanjem, bez podela i sukoba.

Svim vernicima i svim građanima Vojvodine koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru radosne i srećne praznike poželeo je i predsednik skupštine Vojvodine Šandor Egereši . „Uskrs je poruka nade i uskrsnuća, kada hrišćanski svet slavi mogućnost novog života, kada sa nadom i očekivanjima gledamo u budućnost i crpimo snagu da savladamo sve teškoće . želim da ovaj najveći hrišćanski praznik u svima nama jača veru u srećniju budućnost, i da naša srca ispuni radošću, uzajamnim poštovanjem i poverenjem, poručio je Egereši.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5080
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.