Komentara: 0
Pregleda: 1496

Četiri meseca živeli u strahu

08.02.2009. u 10:48h
<p>Posle hap&scaron;enja trojice osumnjičenih za ubistvo sestara Olge Kereke&scaron; (71) i Julke Petrović (84), koje se dogodilo pro&scaron;le godine u noći između 22. i 23. septembra, porodica žrtava je konačno odahnula.</p>
Četiri meseca živeli u strahu

Subotička policija je nedavno u saradnji sa forenzičarima i kriminalističkom policijom MUP-a uspela da razreši teško krivično delo, ubistvo dve starice. Mlađa je preminula odmah, a starija Julka mesec dana kasnije u Opštoj bolnici. Za zločin su osumnjičeni i uhapšeni Osman S. (26), Bela D. (44) i Milan P. (40).

Ubistva su šokirala Subotičane pošto su dve sestre bile skromne i dobroćudne žene.

Beživotno telo Olge i teško povređenu Julku pronašla je u ispreturanoj kući, na adresi Pačirski put 39, žena koja ih je snabdevala jajima.
Geza Petrović, Julkin sin, kaže da od dana kada se dogodio strašan zločin niko u višečlanoj porodici nije imao miran san.

- Kada je tetka Olgi pre deset godina umro muž, iz Crvenke se doselila kod moje majke i živele su zajedno. Neposredno pre zločina tetka je prodala kuću u Crvenki, pa pretpostavljamo da su kriminalci tragali za novcem. Obe su mi se požalile nekoliko dana ranije da im je iz ormana ukradeno 500 evra, a zatim je iz dvorišta nestala i molerska oprema - kaže Petrović.

Krađe je prijavio policiji.

- Često smo ih obilazili, brinuli o njima i plaćali im račune. Bile su zdrave, vesele i dobre žene koje nikada nikome ništa nisu učinile nažao. Kobnog jutra žena koja je majku i tetku snabdevala jajima izbezumljena je lupala na moju kapiju i zvala u pomoć. Stanujem blizu, pa sam odjurio do njihove kuće i u jednoj sobi zatekao već mrtvu tetka Olgu, a u drugoj majku koja je davala znake života - kaže Petrović.

Teško povređenu Julku nakon zbrinjavanja u bolnici policija je čuvala sve do smrti. Njeno stanje bilo je izuzetno teško i ona je 22. oktobra podlegla povredama. Pre toga ispričala je da su trojica muškaraca upala u kuću i da ju je jedan s naglašenim jagodicama na obrazima udario pesnicom i tražio novac, koji nisu imale kod sebe.

- Majka je bila crna po celom telu od udaraca, posekotina i povreda i nisam je ni pitao ništa, već mi je bilo važno da preživi. Sve do prošle nedelje bojao sam se za porodicu, a sada mi je ipak lakše kada je policija uspela da uhapsi osumnjičene - govori on.

„Blicu" je u Okružnom sudu u Subotici rečeno da su osumnjičeni odranije poznati policiji i da su se prilikom saslušanja branili ćutanjem.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1496
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.