Komentara: 0
Pregleda: 468

"Chesstivity" se vratio u naš grad - atraktivniji i obogaćen novim igrama i tehničkim rešenjima

16.10.2024. u 08:04h
Izvor: Subotica.com
"Chesstivity" se vratio u naš grad - atraktivniji i obogaćen novim igrama i tehničkim rešenjima

Posle godinu dana pauze, jedinstvena šahovska manifestacija po ideji Žombora Rože "Chesstivity" – ponovo je stigla na scenu, ovog puta u još bogatijem i spektakularnijem izdanju! Ovaj šahovski gejm šou, prvi i za sada jedini takve vrste na svetu, obogaćen je novim igrama i tehničkim rešenjima koja pružaju potpuno novo iskustvo za sve učesnike.

- Jedna od glavnih atrakcija ove godine je impresivni LED zid, koji pruža dinamične vizuelne efekte tokom čitave manifestacije. Takođe, aparat za maglu i dim doprinosi stvaranju misteriozne i napete atmosfere, čineći svaku šahovsku igru još uzbudljivijom. Zoltan Brašnjo i DJ Bayes, kao novi voditelji, doneli su svež duh manifestaciji, unoseći energiju i interaktivnost koja je podigla događaj na viši nivo. Njihova uloga je da animiraju publiku i dodatno motivišu takmičare kroz zabavne i dinamične segmente - ističe Roža. 

"Chesstivity" se vratio u naš grad - atraktivniji i obogaćen novim igrama i tehničkim rešenjimaChesstivity je ove godine okupio osam timova, a svaki je imao podršku poznatih ličnosti. Među njima je bila i popularna influenserka Ana-Marija Bagdal, poznata sa TikToka, koja je donela puno duhovitih momenata u ovo takmičenje. Pored nje, takmičare su podržavali i drugi umetnici, sportisti i medijske ličnosti, što je dodatno obogatilo program.

Uz kombinaciju brzine, spretnosti, logičkog razmišljanja i šahovskog znanja, učesnici su se suočavali sa izazovima kroz osam kola, boreći se za što veći broj bodova. Timovi su se međusobno nadmetali kroz šahovske igre sa preprekama, a najbolji tim na kraju bila je ekipa iz Kanjiže, koju je predvodio Zoltan Šanta poznati radio voditelj i muzičar.

"Chesstivity" se vratio u naš grad - atraktivniji i obogaćen novim igrama i tehničkim rešenjima"Chesstivity" se vratio u naš grad - atraktivniji i obogaćen novim igrama i tehničkim rešenjima

Žomboru Roži, organizatoru i idejnom tvorcu Chesstivity-ja, 17. septembra uručena je prestižna nagrada od strane najbolje šahistkinje svih vremena, Judit Polgar, na "Global Chess Festivalu" u Budimpešti. Priznanje je dobio za svoj inovativan pristup šahovskoj edukaciji, koji kroz jedinstvene igre i metode pomaže deci da razvijaju intelektualne veštine na zabavan i interaktivan način. Roža je takođe imao priliku da prikaže svoje šahovske varijacije na 45. Šahovskoj olimpijadi, koje se sada primenjuju i u drugim zemljama u edukaciji šaha.  

Ova manifestacija, osim što promoviše šah, ima za cilj da učesnicima pruži nezaboravno iskustvo kroz spoj intelektualnog izazova, zabave i najnovijih tehničkih inovacija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 12 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 468
Povezane teme

žombor roža

chesstivity

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.