Komentara: 2
Pregleda: 236

Ciklus hrvatskog filma Vojvodine od 15. do 17. avgusta u Tavankutu

13.08.2024. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
Prvi deo programa ovogodišnjeg ciklusa hrvatskog filma u Vojvodini biće održan u okviru manifestacije Tavankutsko kulturno leto od 15. do 17. avgusta. Filmovi će biti prikazivani na etnosalašu "Balažević" u Donjem Tavankutu (Nikole Tesle 16). Ulaz na sve projekcije je slobodan.
Ciklus hrvatskog filma Vojvodine od 15. do 17. avgusta u Tavankutu

U četvrtak (15. avgust) od 19h biće prikazan četvorominutni film koji su snimila deca polaznici ovogodišnje filmske radionice "Kad se male ruke slože" koja je realizovana u junu u OŠ "Matija Gubec".

Odmah potom publika će imati priliku da pogleda dugometražni igrani film za decu "Šegrt Hlapić" rediteljke Silvije Petranović. U pitanju je ekranizacija najpoznatijeg hrvatskog dečjeg romana kog je napisala Ivana Brlić Mažuranić.

U petak (16. avgust), od 20h na programu je dugometražni igrani film za decu "Duh u močvari" reditelja Branka Ištvančića. Film je rađen po istoimenoj knjizi omiljenog dečjeg pisca Ante Gardaša uz čije su junake Mirona, Melite i ostalih odrastali mnogi naraštaji. 

U subotu (17. avgust) od 20h biće prikazan dokumentarni film "Ivanova igra", reditelja Tomislava Žaja. Ivanova igra je biografski film o dramatičnom životu fudbalera splitskog "Hajduka", Ivana Gudelja. Ovaj film govori o naprasno prekinutoj karijeri i dramatičnom životu legendarnog fudbalera koji je uspeo da se izdigne iznad teške bolesti i nevolja koje su ga snašle, i da  preokrene rezultat u naizgled izgubljenoj životnoj utakmici. Nakon projekcije filma publika će moći da se upozna i porazgovara sa protagonistom filma i gostom večeri Ivanom Gudeljem.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 22 časova i 51 minut
Komentara: 2
Pregleda: 236
Povezane teme

tavankut

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.