Komentara: 0
Pregleda: 1425

Cilj je ne povećavati nezaposlenost

07.03.2009. u 14:32h
Izvor: Subotičke novine
<p>U ovom trenutku u Vojvodini se na evidenciji Nacionalne službe za zapo&scaron;ljavanje nalazi 198.000 nezaposlenih, &scaron;to je 11 posto manje u odnosu na 2007. godinu, a trenutno je najvažnije da ne dozvolimo da se ove brojke povećaju</p>
Cilj je ne povećavati nezaposlenost

... rekao je na konferenciji za novinare u Politehničkoj školi u Subotici Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Za ovu godinu pokrajinski Sekretarijat zacrtao je dva cilja: očuvanje postojećih radnih mesta u Vojvodini i zadržavanje broja nezaposlenih na sadašnjem nivou.

Jedna od mera biće finansijski podsticaj svakom poslodavcu za zapošljavanje nezaposlenih sa evidencije i ovaj konkurs će ove godine biti stalno otvoren. U prošloj godini poslodavci su dobijali po 100.000 dinara po svakom novozaposlenom. Stalno će biti otvoren i konkurs za one koji će se uključiti u projekat samozapošljavanja, a planirana je i akcija zapošljavanja nekoliko hiljada pripravnika, u kojoj će Pokrajina snositi troškove jednogodišnje, odnosno polugodišnje zarade pripravnika. Planiran je i podsticaj za investitore koji otvaraju radna mesta u Vojvodini, a biće otvoren i poseban fond iz kojeg će se u veoma kratkom roku finansirati poslodavci koji žele da zaposle preko 10 nezaposlenih sa evidencije službe. Vasin je najavio da će se naredne nedelje znati koliko će novca Pokrajina odvojiti za ove namene, ali i obećao da će procedure za dobijanje sredstava biti pojednostavljene.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1425
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.