Komentara: 2
Pregleda: 3988

Čović nije smenjen?

29.05.2012. u 17:51h
Izvor: SuMedija
Đorđe Čović je danas demantovao da je smenjen sa mesta predsednika Demokratske zajednice Hrvata, a sednicu predsedništva koja je održana u nedelju, 27. maja, okarakterisao je kao “nelegalnu i nelegitimnu”.
Čović nije smenjen?

U saopštenju Demokratske zajednice Hrvata, koje je potpisao Đorđe Čović, navodi se da je dan ranije, u subotu 26. maja, Glavni odbor stranke razrežio dužnosti Mirka Tumbasa i Antuna Horvata, isključio iz stranke Sašu Dulića i Ričarda Rajića, a Draganu Hupku izrekao ukor.

Oni su, kaže se u saopštenju, kažnjeni zbog “grubog kršenja i zbog učinjenih propusta u primeni Statuta Demokratske zajednice Hrvata“. DZH navodi da je svako njihovo donošenje bilo kakvih odluka potpuno neregularno, jer nisu poštovali utvrđena pravila i važeći Statut i pravilnike Demokratske zajednice Hrvata.

Da podsetimo, Predsedništvo Demokratske zajednice Hrvata oglasilo je juče saopštenjem u kojem kaže da je smenilo s mesta predsednika stranke Đorđa Čovića, a za vršioca dužnosti postavila Dragana Hupka.

U saopštenju izdatom nakon sednice, kaže se da je osam od 10 članova Predsedništva koji su prisustvovali sastanku odlučilo da se Čović "razreši svih dužnosti predsednika stranke, a da rukovodjenje i odlučivanje u DZH preuzme Dragan Hupko".

"O razlozima donošenja ove odluke i daljim koracima koji će biti preduzeti, saradnici i javnost će biti blagovremeno obavešteni", navodi se u saopštenju.

Demokratska zajednica Hrvata nastupala je na izborima 6. maja u koaliciji "Sve zajedno" sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom, Gradjanskim savezom Madjara, Demokratskom zajednicom vojvodjanskih Madjara, i Slovačkom strankom.

Ta koalicija u Subotici nije prešla cenzus, osvojivši 0,76 odsto glasova, dok je na republičkom nivou osvojila jedan mandat u Skupštini Srbije.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3988
Povezane teme

dzh

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.