Komentara: 8
Pregleda: 3792

Crnogorac na spisku mađarske nacionalne manjine

09.12.2009. u 17:26h
Izvor: RTV Yueco
Crnogorac na spisku mađarske nacionalne manjine

Subotički odbor Demokratske stranke Srbije protestuje zbog načina na koji se vrši poseban upis u birački spisak nacionalnih manjina.

Ova stranka pozdravlja donošenje Zakona o nacionalnim manjinama, istovremeno iznoseći u javnost zloupotrebe prilikom upisa.

Naime, ovoj stranci se obratio subotičanin, stariji gospodin, koji se izjašnjava kao Crnogorac a koji je u svoj dom primio izvesnu gospođu koja je vršila upis u pomenuti birački spisak, misleći da se radi o ažuriranju biračkog spiska. Taj gospodin je bio neprijatno iznenađen kada mu je na kućnu adresu stiglo Rešenje o upisu u poseban birački spisak Mađarske nacionalne manjine.

Gospodin tvrdi da je na formular naknadno otkucano da se radi o upisu na spisak Mađarske nacionalne manjine i traži odgovornost nadležnih organa povodom ovog slučaja, tvrdeći da on ni u kom slučaju nije želeo da se upiše na birački spisak Mađarske nacionalne manjine, te da je obmanut i prevaren.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3792
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.