Komentara: 0
Pregleda: 441
Foto

Crveni krst podelom paketa najugroženijim sugrađanima obeležio Svetski dan hrane

17.10.2024. u 08:12h
Izvor: Subotica.com
Na Svetski dan hrane, tradicionalno, Crveni krst počeo je podelu paketa hrane i higijene. U saradnji sa lokalnom samoupravom i Centrom za socijalni rad pripremljeno je ukupno 2500 paketa hrane i 536 paketa higijene, čija je ukupna vrednost 8 miliona dinara, a koji su podeljeni u prostorijama Crvenog krsta i Mesnim zajednicama.
Crveni krst podelom paketa najugroženijim sugrađanima obeležio Svetski dan hrane

Kao i ranijih godina, Svetski dan se u Crvenom krstu obeležava podelom paketa, koji se, osim u prostorijama Crvenog krsta, dele i u prostorijama Mesnih zajednica. 

 - Jedan deo paketa nalazi se u 26 mesnih zajednica u našem gradu. Kod nas pakete dobijaju socijalno ugrožei sugrađani iz MZ Centar I", "Centar II", "Centar III" i "Dudova šuma". Nekako je tradicija da se Svetski dan hrane obeleži podelom paketa, dok će sutrašnji, Međunarodni dan suzbijanja siromaštva biti obeležen pojačanim obrokom za korisnike Narodne kuhinje - kaže Siniša Trajković, sekretar subotičke organizacije Crvenog krsta. 

Crveni krst podelom paketa najugroženijim sugrađanima obeležio Svetski dan hraneCrveni krst podelom paketa najugroženijim sugrađanima obeležio Svetski dan hrane

Lokalna samouprava je za finansiranje programa u saradnji sa Crvenim krstom ove godine iz budžeta izdvojila 54,9 miliona dinara. 

 - I ove godine lokalna samouprava Grada Subotice, zajedno sa svojim partnerima Crvenim krstom i Službom za socijalni rad priključuje se globalnoj kampanji obeležavanja Svetskog dana hrane i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštava. Različitim aktivnostima realizuje se program podele paketa hrane i higijene socijalno ugroženim građanima Subtoice. Za ralizaciju ovog projekta Grad je orpedelio u budžetu 8 miliona dinara, čime je nabavljeno 2500 paketa hrane i 536 paketa higijene. Važno je istaći da na ovaj način Grad Subotica čini sve da se posveti održavanju borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti - kaže Đenđi Seleši, Član gradskog veća zadužena za oblast socijalne zaštite i zdravstva. 

Crveni krst podelom paketa najugroženijim sugrađanima obeležio Svetski dan hrane

Izvor: Subotica.com
Podela paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene sugrađane Podela paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene sugrađane Podela paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene sugrađane Podela paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene sugrađane Podela paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene sugrađane Podela paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene sugrađane Podela paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene sugrađane Podela paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene sugrađane
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 časova i 56 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 441
Povezane teme

crveni krst

đenđi seleši

crveni krst subotica

dr siniša trajković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.