Komentara: 0
Pregleda: 2043

Crveni krst od srede ponovo dostavlja kuvane obroke

18.05.2020. u 11:28h
Izvor: Subotica.com
Od srede, 20. maja, Crveni krst Subotica nastavlja sa podelom kuvanih obroka za oko 1.200 socijalno ugroženih građana, korisnika programa Narodne kuhinje. Posle dvomesečne pauze zbog pandemije korona virusa, kada zbog epidemiološke situacije nije radila Narodna kuhinja, ova usluga se vraća u redovan režim rada.
Crveni krst od srede ponovo dostavlja kuvane obroke

Tokom prethodna dva meseca Crveni krst je bio aktivno angažovan na pomoći lokalnom stanovništvu, tako je bilo i u gradskoj organizaciji, koja je u dva navrata sve korisnike opskrbljivala osnovnim životnim namirnicama dovoljnim za jednomesečni period.

- U protekla dva meseca korisnicima programa Narodne kuhinje u našem gradu organizovali smo dostavu pakete hrane i osnovnih životnih namirnica kako bismo im pomogli da prebrode težak period tokom vanrednog stanja. Potrudili smo se da niko ne ostane bez svog sledovanja - rekao je Miodrag Varo, koordinator programa Narodne kuhinje. - Među 1.200 korisnika njih oko osam stotina našlo se u rizičnoj kategoriji stanovništva, odnosno da imaju preko 65 godina ili su hronični bolesnici, a slično je bilo i sa volonterima koji su učestvali u pripremi, organizaciji i distribuciji obroka, koji su u najvećem broju iste uzrasne dobi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2043
Povezane teme

crveni krst

narodna kuhinja

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.